YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Kandırıldık! Sağlıklı beslenme hakkında uydurulmuş 7 efsane bilgi

    En popüler sağlıklı beslenme iddialarını sizler için bir araya getirdik ki kendinize yok yere eziyet etmeyin... Bu efsaneleri okuduktan sonra sağlıklı beslenmeye karşı ön yargılarınız kırılacak ve bu beslenme modelinin hiç de zor olmadığını göreceksiniz.

    Efsane 1: Akşam 6'dan sonra yemek yemek sağlıksız

    yemek saati
    En sık söylenen efsanelerden biridir. Akşam 6'dan sonra yemek yemeniz sağlıksız değildir, sadece bir yaşam tarzı olabilir. Üstelik yatağa oldukça aç gitmek hiç de doğru bir şey değildir. Gerçek şu ki, yatmadan 3 saat önce akşam yemeğinizi yemiş olmanız gerekmektedir ve bu yemeğin ağır olmaması gerekir. Yani 9'da uyumak istiyorsanız 6 ideal bir yemek saati olabilir:)

    Efsane 2: Yağların zararlı olması

    zeytinyağı
    Yağların sağlıksız olmasını çok fazla kanıksadık. Halbuki durum tam olarak öyle değil çünkü vücudumuza yağ girmeden yemekleri sindirmemiz bir hayli zordur. Vücudumuzda yeterli yağ yoksa bünyemiz hormon üretmeyi durdurabilir. Yağ eksikliği aynı zamanda cildin hızlı yaşlanmasına neden olabilir ve karaciğere zarar verebilir. Bu sebeple bitkisel yağları gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz ancak sınırları zorlamadan! Şunu belirtmekte fayda var; yiyeceğiniz yağın sağlıklı olması gerekiyor. Mayonez, ketçap, sosis ya da hamur işlerinden alacağınız yağlar sağlıksızdır. Bunun size bir faydası olamaz.

    Efsane 3: Atıştırmalıklar sağlıksızdır

    kuruyemiş
    Sağlığını önemseyen herkes aperatiflerle ara öğünlerini geçiştirmelidir. Gün içinde enerjiniz düşebilir, bunu terse çevirmenin yolu da mideye bir şeyler indirmektir. Bu noktada kuru yemişler en doğru seçimdir, abur cuburlar değil :)

    Efsane 4: Tüm diyet ürünleri sağlıklıdır

    diyet bar
    Hayır efendim, yok öyle bir şey... Örneğin aldığınız sıfır şekerli kola, diyet barlar ya da diyet atıştırmalıkların içinde katkı maddeleri ve şeker muadili vardır. Bunların hiçbiri yüzde yüz sağlıklı değildir. Bu piyasa aldatmasına kapılmayın.

    Efsane 5: Karbonhidratlardan kaçınılmalıdır

    karbonhidrat

    Hayır arkadaşlar, vücudumuzun doğru oranda karbonidrat almasına da ihtiyacı var. Glisemik indeksi düşük karbonhidratları ayarında tüketmenizin size zararı olmayacaktır. Tabii ki pirinç, patates gibi karbonhidrat değeri yüksek gıdalardan bahsetmiyoruz. Bunların yerine tahıllı yiyeceklerden, baklagillerden ve sebzelerden gerekli karbonhidratı alabilirsiniz.

    Efsane 6: Kahverengi ekmek beyaz ekmekten daha sağlıklıdır

    tahıllı ekmek

    Ekmeğin kahverengi olması çok fazla lif içerdiği anlamına gelmez. ayrıca kahverengi ekmeğin içerdiği enerji hemen hemen beyaz ekmekle aynıdır. Yani her iki durumda da ne kadar fazla yerseniz ekmekler size o kadar kalori olarak geri dönecektir. Aradaki tek fark tahıllı ekmeklerin doyuruculuğunun biraz daha yüksek olmasıdır.

    Efsane 7: Meyve suları en az meyveler kadar faydalıdır

    meyve suyu

    Bu ihtimali duymamış olmayı diliyoruz. Fabrikasyon üretimi olan meyve sularının içerisinde birden fazla katkı maddesi, tatlandırıcı ve renklendiriciler bulunur. Hatta birçoğunun yediğimiz meyvelerle yakından uzaktan bir ilgisi yoktur. Öyleki meyve sularının içinde meyvenin kendisi değil sadece aroması vardır, varın siz düşünün tehlikeyi :)


    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler