YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Karnabahar Ekmekli Peynirli Sandviç

    İki dilim karnabahar ekmeğinin arasında erimiş peynir... Düşük karbonhidratlı sandviç arayanlar için mükemmel bir seçenek.

    Malzeme Listesi

    1 adet küçük karnabahar, çiçeklerine ayırın (3 fincan rendelenmiş karnabahar oluşturmalı)
    1 adet organik yumurta, hafifçe çırpılmış
    50 gr rendelenmiş mozzarella peyniri
    1/2 çay kaşığı ince deniz tuzu
    1/4 çay kaşığı çekilmiş karabiber
    1 yemek kaşığı Sana Margarin, oda sıcaklığında
    85 gr sert çedar peyniri, rendelenmiş, oda sıcaklığında

    (2 Kişilik - 50 dakika)

    Hazırlanışı

    Adım 1

    Fırını önceden 250 derecede ısıtın ve ortasına bir raf yerleştirin. Fırın tepsisine bir fırın kağıdı yerleştirin ve bol miktarda zeytinyağı ile yağlayın. Kenara koyun.

    Adım 2

    Bir mutfak robotunda karnabahar çiçeklerini parçalayın (karnabahar eşit şekilde doğranmalı ama tamamen öğütülmemeli). Parçalanmış karnabaharı (yaklaşık 3 fincan) mikrodalgada kullanılabilen bir kaba alın ve yüksek derecede 8 dakika pişene kadar mikrodalgaya verin.

    Adım 3

    Karnabaharları kurulama bezine koyun ve sıkabildiğiniz kadar nemi sıkmak için döndürün (hemen hemen bir fincan su çıkmalı). Bu aşama çok önemli. Rendelenmiş karnabahar kuru olmalı, aksi takdirde ekmek dilimi olarak kullanılması imkânsız olan, lapa gibi bir hamur elde edersiniz.

    Adım 4

    Rendelenmiş karnabaharı bir karıştırma kâsesine alın ve yumurta, mozzarella, tuz, karabiber ekleyin ve iyice karıştırın. Karnabahar karışımını tepsiye yayın ve dört tane kare olarak şekillendirin.

    Adım 5

    Fırına verin ve 16 dakika kızarana kadar pişirin. Fırından alın ve kâğıttan sıyırmadan önce 10 dakika soğumalarını bekleyin. Parçalanmamaları için dikkatli olun.

    Adım 6

    Bir adet tavayı orta ateşte ısıtın. Her karnabahar ekmeğinin bir yüzüne Sana Margarin'i sürün (tercihen üst kısımlarına).

    Adım 7

    Bir dilim ekmeği yağlı kısmı altta olmak üzere tavaya yerleştirin. Üzerine peynir serpin ve diğer karnabaharlı ekmeği yağlı kısmı üste gelecek şekilde üzerine yerleştirin.

    Adım 8

    Isıyı biraz düşürün ve ekmek 2-4 dakika kızarana kadar pişirin. Yavaşça ters çevirin ve 2-4 dakika daha diğer tarafı da kızarana kadar pişirin.


    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler