YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Karpuzun içindeki çatlak ne anlama geliyor?

    Yaz aylarının en sevilen meyvesi hiç şüphesiz karpuzdur. Ancak karpuzu seçerken koklamak ya da çıkardığı sese bakmak onun tadı hakkında tam bilgileri bize vermiyor. Dışarıdan gayet güzel görünen bir karpuzun içini kesince felaketle karşılaşmak mümkün.

    Karpuzu kestiğinizde ortaya çıkan çatlaklar aslında büyük bir tehlikenin habercisi. Yapılan araştırmalar sonucunda karpuzun içindeki çatlaklar forchlorfenuron adı verilen hormon maddesi sonucu oluşuyor. Bu hormon ise insan sağlığı açısından 'zararlı' olarak biliniyor.

    iStock-157374780

    Zararlı olduğunu söyleyenler dışında bu hormonun zararsız olduğunu savunanlar da var; ABD Gıda Dairesi yetkililerine göre bu madde insan ve hayvan sağlığı için bir zarar teşkil etmiyor.

    Kansere sebep olduğunu savunanlar ise vatandaşları uyarıyor. Bu hormon maddesi karpuzları olduğundan daha parlak gösteriyor ve meyveyi daha olgun hale getiriyor.
    Aldığınız karpuz canlı ve parlak ancak kestiğinizde tadı yok ise bu forchlorfenuron hormonuna işaret ediyor olabilir. Yine karpuzun tam olarak kendi rengini almamış olması hormon tehlikesini akıllara getirmeli.

    iStock-863822204

    Kansere sebebiyet verdiğini savunanlar tüketicilerin şuna dikkat etmesi gerektiğini söylüyor: Su değeri. Yeterince sulu olmayan karpuzun içeriğinde forchlorfenuron hormonu olma ihtimali yüksek!

    iStock-636969172 (1)

    Bu hormon sadece karpuzda değil başka meyvelerde de karşımıza çıkabiliyor. Üzüm ve kivi, forchlorfenuron hormonu taşıyabilecek diğer meyvelerden. Bu hormonu en çok kullanan ülkeler arasında ABD ve Çin bulunuyor.


    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler