MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kartal Tibet’in ünlü otomobili bulundu

Uzun süredir gözlerden uzak olan Yeşilçam'ın efsane oyuncusu, yönetmeni, senaristi Kartal Tibet’in sinemada gerek oyuncu olarak kullandığı, gerekse yönettiği filmlerinde yıllarca sık sık gördüğümüz 1969 model 34 KT 417 plakalı Mercedes marka 280S tipi aracı geçen günlerde gün yüzüne çıkarıldı.

Yeşilçam'ın efsane ismi, 220 bin liraya satın aldığı Mercedes'i uzun yıllar kullandı. Alındığında beyaz renkte olan lakin 70'li yılların ortalarına doğru Rumelihisarı Mezarlığı'nın önünde bir taksiyle çarpışan aracın ön tarafı paramparça oldu.

Sigorta yetkilileri 25 bin lira civarında hasarın olduğunu tespit ederken, kaza esnasında aracı ne Kartal Tibet ne de yardımcı rollerde oyunculuk yapan şoförü İhsan Baysal'ın kullandığı belirlenir.

2

Bebek karakoluna çağrılan Kartal Tibet, ağlayarak ''Beni affedin, bir cahillik yaptım'' diye yalvaran Ersan Gökbayrak adında bir şahısla karşılaşır karakolda. Bu kişi otomobilin durduğu garajın gece bekçisidir.

Gece içki içmiş ve Boğaz’da dolaştıktan sonra garaja dönerken Rumelihisarı Mezarlığı’nın başladığı yerde Chevrolet marka bir taksiye çarpar ve aracın ön tarafı ciddi hasar alır.

BEYAZDI, MAVİ OLDU

Kartal Tibet, çok sevdiği otomobilini Almanya’da tamir ettirdi ve bu arada aracın rengi mavi oldu.

Tibet'in yönetmenliğini yaptığı Kemal Sunal'ın Şark Bülbülü (1979) ve Çarıklı Milyoner (1983) filmlerinde Mercedes mavi rengiyle yer alır.

3

SATMAYA İKNA OLDU

80'li yılların başında Levent'teki evinden çıkıp araca binmek üzereyken bölgede dispanser binası yapan Karadenizli bir müteahhit, otomobili kendisine satmasını ister Kartal Tibet'ten lakin olumlu yanıt alamaz.

4

Dispanser inşaatı süresince annesinin çay ikramları dolayısıyla müteahhitle sıcak bir diyalog gelişir ve Kartal Tibet bir süre sonra aracı satmaya ikna olur. Müteahhit Yılmaz Abdullahoğlu vasıtasıyla 1990'lı yılların başında Sinop'a getirilen Mercedes'e gereken özen gösterilmez zaman içinde.

OTOMOBİL RESTORE EDİLECEK

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği Başkanı Serkan Okay, "Yeşilçam’a Saygı" temalı aktiviteleri kapsamında bugüne kadar Türk sinemasında büyük yerleri olan birçok aracı gün yüzüne çıkardıklarını ifade ederek, ''Kartal Tibet'in yıllarca kullandığı otomobili kesinlikle bulmak ve kendisiyle buluşturmak istiyorduk.

5

İzine Sinop’ta ulaşınca çok heyecanlandık. Lakin geçtiğimiz yıllarda otomobile gereken özenin gösterilmemesi bizi klasik severler olarak çok üzdü. Buna rağmen hacizlerin kaldırılıp, otomobilin restore edileceğine inancımızı koruyoruz. Bu araç aynı zamanda Yeşilçam’ın büyüsünü de temsil eden çok büyük bir değerdir'' dedi.

İHA


Keşfet


En Çok Aranan Haberler