YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Keçiboynuzunun akla gelmeyecek 6 faydası

    Kalp damar sağlığından tutun da sindirim sisteminin doğru çalışmasına kadar destek oluyor. İşte keçiboynuzunu sütle karıştırıp içmeniz için 10 güzel neden.

    Kalsiyum, potasyum, demir ve sodyum gibi zengin minerallere sahip olan keçiboynuzu aynı zamanda yüksek miktarda posaya sahip.

    keciboynuzu_faydali_mi_iste_keciboynuzunun_bilinmeyen_faydalari_1528632290_7966

    Değerli içeriği sayesinde; kadınların ilerleyen yaşlarda kemiklerden kalsiyum çekilimi olduğu için osteoporoza karşı önlem alınmasını sağlayan keçiboynuzu, çocukların kemik gelişiminde de kalsiyum depolarını doldurmaya yarıyor.

    iStock-918572126

    Kan kolesterol düzeyini normale çevirmek isteyenler 2 ay boyunca çiğ olarak 10 gram keçiboynuzu tüketmeli. Yapılan çalışmada; bir grup insan 2 ay boyunca su, süt veya yoğurda katılarak tüketilen keçiboynuzunu tüketti ve kan kolesterolü değerleri normale ulaştı.

    752x395-pekmezli-yogurt-nasil-yapilir-1491217019992

    Keçiboynuzun içinde bulunan çözünmez posa bağırsak ve sindirim sistemini düzenler, kabızlığı giderir. Vücuttaki suyun tutulmasını sağlayarak bağırsak içinde besinlerin hareket etmesine yardımcı olur.

    iStock-892955972 (1)

    Balgam söktürücü özelliği vardır, bu sayede öksürüğü keser. Hasta olduğunuz dönemlerde sütün içine keçiboynuzu unu katıp bu karışımı içebilirsiniz.

    keci-boynuzu-mucizesi

    Sigaranın oluşturduğu hasarı ortadan kaldırır. Her sabah aç karınıa bir yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi içip akciğerlerinizi temizleyebilirsiniz.


    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler