KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Kemik çıkması bulunan ayakları rahatlatma yöntemleri

    Ayak güzelliği ve bakımı her kadın için önemlidir. Ayakların tarak kemiklerindeki çıkıntılar sadece estetik açıdan değil, ağrılı olması sebebiyle de hayat standartını bozar. Ayaklarda kemik çıkmaya başladıktan sonra ağrıyı en az hissedeceğiniz ayakkabılar arar, bundan dolayı da sevdiğiniz ayakkabı modellerine veda etmek zorunda kalırsınız.

    Ayağınızda kemik çıkması varsa bunun tedavi yöntemleri bulunuyor. Ama şu anda kemik çıkması yoksa ayağınızı korumanın yöntemlerini size anlatacağız.

    1. Geniş ayakkabı tercih edin

    ayakkabi

    Ayağınızda kemiz çıkması varsa o zaman artık dar ayakkabılara veda edin ve önü geniş ayakkabılar seçin. Geniş ayakkabı baskıyı azaltırken, kötüleşen bölgede dolaşımın bozukluğunu önler, hareketliliği sağlar.

    Giyeceğiniz ayakkabının yüksek topuklu olmaması gerekiyor. Yüksek topuk, ayak parmakları üzerindeki baskıyı arttırır. Topuk uzunluğu birkaç santimden daha fazla olmamalıdır.

    2. Ayak pedleri kullanın

    ayakpedi

    Ayağınızı rahat ettirmek için ayakkabı pedleri kullanın. Pedler, kemiğin çıktığı bölgeyi rahatlatır. Pedleri kullanırken ayakkabınızın dar gelmemesi en önemli noktadır. Aksi halde ayağınız daha kötü olabilir.

    3. Ayaklarınızı hareket ettirin

    iStock-819720584

    Ayak parmaklarınız kemik çıkmaya başlarken sertleşebilir. Bunu önlemek için parmak eklemlerinizi hareket ettirin ve kaslarınızın rahatlamasını sağlayın. Ayağınızın altına bir tenis topu koyarak hareketliliği sağlayabilirsiniz.

    4. Egzersiz yaparken dikkat

    iStock-518815414

    Ayağınızda kemik çıkma emareleri varsa egzersizlere de dikkat etmeniz gerekir. Sürekli ayakta olarak yapılan egzersizler kemik çıkmasını hızlandırabilir. Ayrıca egzersizlere başladıktan sonra ayağınızda ağrı ve kemik çıkması gibi belirtiler başladıysa o zaman egzersizi yanlışlık yapıyor olabilirsiniz. Doğru spor ayakkabısı giydiğinize emin olun.

    5. Ağrıları azaltma

    iStock-182516263

    Kemik çıkmaya başlarken yüksek bir ağrı çekebilirsiniz. Bu dönemde ayaklarınızı ağrı kesicili merhemlerle masaj yapabilirsiniz.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler