HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kilo vermek isteyen tiroid hastaları için öneriler

Kilo vermek isteyen tiroid hastaları için öneriler

Tiroid ameliyatı sonrası dönemde ve Hashimoto tiroidit hastalarında kilo alma, kilo verememe en çok şikayet konusu olmaktadır. Öncelikle sağlıklı ve kalıcı kilo vermek için acele etmemek gerekir. İdeal olan kişinin kilosunun %10’nunu bir yılda vermesidir. 80 kg olan bir kişinin yılda 8 kilo vermesi kalıcı kilo vermeyi sağlayacaktır.

Özellikle Hashimoto hastalığında kilo vermek için çok önemli ana başlıklar şunlardır!!

1. İnflamasyonu azaltmak: Vucutta hastalığa bağlı inflamasyonun olması kilo vermeyi engeller. Sebze ağırlıklı beslenmek, düzenli uyku ve stresi azaltıcı aktiviteler (yürüyüş, plates, yoga gibi) inflamasyonu azaltan önmelerdir.

2. Kan şekerinin dengelenmesi: Glisemik indeksi yüksek besinlerin tüketilmesi inflamasyonun artarak devam etmesine neden olur. Kan şekerinin dengelenmesi kortizole bağlı stres yanıtı azaltacaktır.

3. Hidrasyon: Yeterli miktarda su içmek inflamasyonu azaltmaya yardımcı olur. Cilt nemlenmesine ve toksinlerin atılmasını kolaylaştırır.

4. Uyku: Her gün yapılan bir eylem olmasına karşın, kaliteli bir uyku vücutta bozulan tüm dengelerin düzelmesini sağlayacaktır. Sağlıklı bir uyku için yatağın rahatlığı, odanın ışığı, odanın nem ve sıcaklığı da çok önemlidir.

5. Mikrobiyota: Bağırsak sağlığı tüm metabolizmayı etkiler. Yararlı bakteri sayısının azalması bağırsak geçirgenliğine neden olur. Bağırsak geçirgenliğinin artması da inflamasyonun azaltılmasında en önemli engellerdendir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler