KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Kırışıklıklara karşı doğal bakım maskesi nasıl hazırlanır?

    Zaman insanoğlunun elinde bulundurduğu en önemli hazinedir. Zaman içinde insanlar değişir, dönüşür ve bunu geri almaları mümkün değildir. Zamanla birlikte bedensel dönüşümlerde yaşanır. Kırışıklıklar sizin sonsuza kadar engelleyebileceğiniz bir değişim değildir fakat doğal maskelerle bu süreci yavaşlatabilir daha sağlıklı bir cilt görünümüne sahip olabilirsiniz. İşte doğal kırışıklık karşıtı maskelerin tarifi...

    Kırışıklıklar, süreç içinde kendiliğinden oluşan çizgilerdir. Cildin kırışmasını kolajen ve elastin bileşenleri önler. Yaş ilerdikçe bu iki bileşinin üretimi azalır. 20 yaşından itibaren her yıl %1 oranında azalan bu bileşenler kırışılık oluşumuna neden olur. ‘Her yaşın ayrı bir güzelliği var’ sözünü savunanlardan olsanız da kırışıklık karşıtı ve yaşlanma önleyici bakımları merak ettiğinizi tahmin ediyoruz.

    Cildinize düzenli bakım yapmadığınız, güneşten korumadığınız ve beslenmenize özen göstermediğiniz süreçte kırışıklıklarınız daha erken yaşlarda oluşacaktır. Kırışıklıkları önlemenin ilk yolu cildinizi korumaktır fakat oluşan kırışıklıkların giderilmesi ancak doğal maskeler ile gerçekleştirilebilir. Bu maskeleri düzenli bir şekilde kullanırsanız daha sağlıklı bir cilt görünümü elde edebilirsiniz. Pahalı kremlere ve kozmetik ürünlerine para vermek istemiyorsanız vereceğimiz tarifler hayatınızı kurtaracak. Düzenli kullanımla 4-5 haftada etkisini fark edebileceğiniz bu maskeler uzun soluklu kullanım gerektirir. Daha kısa sürede bir önlem almak istiyorsanız lazer tedavisi, kimyasal peeling, botox gibi seçeneklere yönebilirsiniz.

    YOĞURT MASKESİ

    Yoğurt, cildi besleyen, nemlendiren ve temizleyen mucizevi bir maddedir. Cilt yüzeyinde oluşan geniş gözeneklerin daralmasına yardımcı olur ve cilde doğal bir parlaklık kazandırır. Düzenli kullanımda kırışıklıkları önemli ölçüde azaltır.

    MALZEMELER

    • 1 çay kaşığı sade yoğurt
    • 1 çay kaşığı bal
    • Yarım çay kaşığı limon suyu
    • Yarım muz

    YAPILIŞI

    Muzu bir çatal yardımıyla ezin ve içine maske için gerekli olan tüm malzemeleri ekleyerek karıştırın. Yüzünüze masaj yaparak uygulayın. 15 dakika bekletin ve ılık suyla yüzünüzü durulayın. Ardından ise nemlendirici bir kremle yüzünüzü destekleyin. Cildiniz kuru ise haftada 2 kez bu maskeyi uygulayabilirsiniz.

    LİMON MASKESİ

    Limon cildi sıkılaştıran bir etkiye sahiptir ve aynı içinde leke görününümü azaltır. Özellikle limon ve karbonat ikilisi cilde doğal bir peeling etkisi yaratır.

    MALZEMELER

    • Yarım limon suyu
    • 2 tatlı kaşığı karbonat

    YAPILIŞI

    Limon suyunu ve karbonatı daha kıvamlı hale gelecek şekilde karıştırın. Ardından oluşan o yoğun kıvamlı kremi yüzünüze ve boynunuza masaj yaparak sürün. Yüzünüzde 10 dakika
    beklettikten sonra ılık su ile durulayın.

    MAYA MASKESİ

    Yaş maya, cildi temizler ve besler. Aynı zamanda sivilce ve akne problemleriyle mücadele eder. Hücre yenileme özelliği sayesinde ise cildin nefes almasını ve rahatlamasını sağlar.

    MALZEMELER

    • 1 su bardağı ılık su
    • 1 paket yaş maya

    YAPILIŞI

    Ilık suyun içinde mayayı eriterek kremsi bir kıvam almasını sağlayın. Ardından ise direkt olarak yüzünüze uygulayın. Yaklaşık 30 dakika boyunca bekletin ve maskeyi ılık suyla dairesel hareketlerle temizleyin.

    BADEM MASKESİ

    Cilt sağlığınız için E vitamini, lif, demir, çinko, folik asit ve kalsiyum oldukça önemlidir. Yorgun cildinizi canlandırmak, parlaklık vermek ve kırışıklıklara karşı önlem almanız açısından badem
    maskesi oldukça önemli bir yerdedir.

    MALZEMELER

    • 1 avuç badem
    • Yarım kase süt

    YAPILIŞI

    Bademlerinizi bir gece önceden süt içinde bekletin. Ardından kabuklarını soyun. Bir gece süt içerisinde beklediği için bu işlem oldukça kolay olacaktır. Ardından kıvama gelene kadar
    rondodan geçirin. Yüzünüze masaj yaparak sürün ve 20-30 dakika arasında bekletin. Ilık su ile yüzünüzü durulayın.

    SALATALIK MASKESİ

    Salatalık, astringent kısaca büzücü etkisi sayesinde ciltteki genişlemiş gözeneklerin küçülmesini aynı zamanda doğal bir cilt ağartıcı özelliği sayesinde ciltte oluşan lekelerin yok olmasını sağlıyor. Salatalık mantar ve egzama rahatsızlıklarını iyileştirmesinde önemli bir katkı sağlıyor.

    MALZEMELER

    • 1 adet orta boy salatalık
    • 1 adet yumurtanın beyazı

    YAPILIŞI

    Salatalığı blenderdan geçirdikten sonra püre haline getirin. Ardından ise içine 1 yumurtanın beyazını ekleyin. Yeşil bir krem kıvamına gelen bu maskeyi, düzenli olarak kullanmaya özen göstermelisiniz. Cildinizde sarkma ve kırışıklık oluşmasını önlemek için; bu maske önerimizi her hafta 1 defa uygulamaya çalışınız.


    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler