YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Kırmızı ve beyaz soğan arasındaki farkı biliyor muydunuz?

    Hiç aklınıza gelir miydi bir gün soğanın dolar kadar değerleneceğini? Ne yalan söyleyelim biz de düşünemezdik bunu. Hal böyle iken değerli gıdamızı yakından tanıyalım dedik :) Malum, o kadar para veriyoruz ne aldığımızı bilmek lazım!

    Kırmızı ve sarı soğan aynı familyadan olsalar bile farklı niteliklere sahiptirler. Birbirinden farklı yararları bulunan kırmızı ve beyaz soğan arasındaki farklar:

    Kırmızı soğan

    iStock-890790320

    Daha çok antioksidan içerir

    Sarı sğana göre daha fazla antioksidan vardır. Antioksidan ise vücuttaki sağlıklı hücrelere zarar veren serbest radikalleri ortadan kaldırır.

    Kansere karşı daha iyi bir koruyucudur

    iStock-841425366 (1)

    Kırmızı soğanda bulunan quercetin ve diğer antioksidanlar sayesinde kansere karşı koruyucu kalkandır. Kanser riskine karşı sarı soğana oranla daha koruyucudur. Yapılan bilimsel araştırmalara göre kırmızı soğan; mide, yumurtalık ve ağız kanserine karşı oldukça etkilidir.

    Aneminin önlenmesinde yardımcı olur

    Demir yönünden zengin olan kırmızı soğan kan hücrelerini optimal tutmak için oldukça değerlidir. Sarı soğanda da demir vardır fakat kırmızı soğana göre daha az miktadır.

    Sarı soğan

    iStock-503324916

    Acısı daha azdır

    Kırmızı soğana göre daha hafif bir tada sahiptir. Beslenmeye dahil etmek çok daha kolaydır.

    Antioksidanlardan daha fazla faydalanılabilir

    Soğan pişince içeriğinde antioksidanlar kaybolabilir bu sebeple soğanı çiğ tüketmek makbuldür. Sarı soğanı hafif tadından dolayı daha rahat yiyebileceğiniz için antioksidanlardan çok daha fazla fayda sağlayabilirsiniz.,

    Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir

    iStock-892955980

    C vitamini yönünden zengin olan sarı soğan, bağışıklık sistemini korumak için önemli bir kaynaktır. Özellikle çeşitli solunum yolu enfeksiyonlarına karşı tam bir koruyucu kalkandır.

    Bebek gelişimine katkı sağlar

    iStock-846515124

    B tipi vitamini olan folat, sarı soğanda bol miktarda bulunur. Hamile kadınların sağlıklı bir şekilde bebeklerini dünyaya getirmeleri için bolca sarı soğan tüketmeleri gerekir.


    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler