KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Klasik mobilya hakkında bilinmesi gerekenler

    Mobilya, ev için olması gereken en önemli unsur olarak sayılabilir. Mobilya çeşitlerinin çok fazla olduğunu söylemek kesin olacaktır. Lüks mobilya, klasik mobilya gibi mobilya çeşitleri sayılabilir. Aynı zamanda mobilya çeşitleri kendi arasında; yemek odası takımı, yatak odası takımı, köşe takımı gibi birçok takım çeşitlerine göre ayrıştırılabilir.

    Evini yeni kuranlar veya yenilemek isteyenler için klasik lüks mobilya hakkında bilgi vermek daha faydalı olacaktır.

    Klasik Mobilya Nedir?

    Klasik mobilya çeşidinin tarihi çok eski zamanlara dayanmaktadır. Çok eski zamanlardan beri kullanılan bir mobilya çeşidinin olduğunu söylemek mümkün olacaktır. Kralların bulunduğu dönemlerde, krallara hususi olarak yapılan, aynı zamanda kralların ismini almış olan veya eski zamanlarda bulunan zengin kısımlar aracılığı ile kullanılan takımlardır. Klasik mobilya çeşidinin belli bir bölümüne mobilyayı tasarlayan kişilerin adı verilmiştir. Klasik mobilyaların bu şekilde anıldığını söylenilebilir. Mobilyaların birbirine özendiği bilinir. Fakat her mobilyanın kendine göre farklı özellikleri ve kendilerine göre bir stil anlayışı bulunmaktadır.

    1

    Klasik mobilyaların yapıldığı zamanlarda ağaçtan üretilen malzemelerin fazlaca olması sebebiyle tüm mobilyaların, ağaç malzemelerinden yapıldığını söylemek yalan olmayacaktır. Klasik mobilyalarda el işçiliği oldukça fazladır. Bu yüzden el emeği göz nuru olarak sayılmaktadır. Aynı zamanda bu sebep, mobilyaların az üretilmesine neden olmuştur. Genel olarak klasik mobilyaların tümü oymalı, süslemesi fazla olarak alıcıya sunulmaktadır.

    Geometrik biçimler yer alan klasik mobilyalarda gösterişin ve ihtişamın oldukça fazla olduğunu görmek mümkün olacaktır. Klasik mobilyada, en ince detaylar düşünülerek, detay ve şıklığın bir araya getirilmesi hedeflenir. Sehpa, ayna, konsol gibi ekstralar klasik mobilyayı oluşturan bütünlerdir. Klasik mobilyanın en önemli yanı, ahşaptan yapılıyor olmasıdır. Renk ve cilada üretilmiş olan klasik mobilya ile uyumlu olmalıdır.

    Köşe Takımlarının Fiyatları Nelerdir?

    Köşe takımlarının oldukça zahmetli ve en ince detayına kadar yapılmasından dolayı fiyatların da değişiklik gösterebileceğini söylemek mümkün olacaktır.

    Köşe Takımları Nasıl Kombine Edilmelidir?

    Köşe takımları, her odaya göre değişik bir tarzda üretilmektedir. Klasik takımlarını sevenler ve tercih edenler için, farklı renk ve detayların bulunduğunu ve üretildiğini söylemek yanlış olmayacaktır. Bu yüzden her zevke uygun klasik mobilya bulmak zor değildir.

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler