KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Köpek Saldırdığında Nasıl Davranmalısınız?

    Gerçi insanlar daha tehlikeli ama...

    Sokaklardalar, neler neler yaşıyorlar...

    ''İnsan bu dünyadaki en tehlikeli yaratıktır'' sözünü doğrulayan bi' dünya kanıt varsa da, bu kanıtlardan en kolay bulunanı herhalde kapı önünüzde, hemen evinizin sokağında duruyor. Hayvanseverlerin, kamu kuruluşlarının ve belediyelerin yardımcı olabildiği ölçüde bir barınak bulabilirlerse orada uyuyorlar bu köpekler, yardım edildiği kadar sağlıklı mama yiyorlar. Yoksa eğer; soğuk havada barınaksız kalıyorlar, yemeklerini çöp konteynırlarında arıyorlar.

    Eziyoruz bir de üstelik bu hayvanları biz insanlar... Sanırız ki herkes en az bir defa bir sokak hayvanına çarpıp kaçan otomobil vakasıyla yüzyüze gelmişizdir, hayvanın sakatlanmış ya da mazallah cansız bedenini kaldırımda seyretmişizdir. Bir de son zamanlarda ekstra bir canilik türedi nedense; Twitter'da, Facebook'ta sürekli köpek tekmeleyen, köpeğin kulağını kesen canilerle karşılaşır olduk!

    E ne yapsın köpek? Saldırmasın mı!?

    Onları yaşadıklarını bir insan yaşasa, -saldırmak neymiş, herhalde seri katil olur çıkardı! Ama köpekler işte, tanrının insandan daha sevgili kulları olsa gerek; tüm yaşadıklarına, tüm zorluklarına rağmen genelde öfkelenmiyorlar, saldırmıyorlar... Çete gibi bile gezseler, sokakta volta da atsalar, bir köşenizden geçip gidiyorlar, bizi seyrediyorlar...

    Ama yırtıcı içgüdüler, genetik miras işte. Seyrek de olsa, bazen saldırıyorlar.

    Suçlu bizim ırkımız, orası kesin. Yine de saldırdıklarında ne yapmak gerektiğini bilsek iyi olur;

    1. Panik yapmayın.

    Agresif bir köpek size yaklaşıyor. Koşuyor, havlıyor, dişlerini gösteriyor... Öncelikle ne yaparsanız yapın; panik yapmayın, korktuğunuzu belli etmeyin. Çünkü köpekler insanlardaki korkuyu kolaylıkla sezebilirler, çığlık çığlığa kaçmaya başlarsanız onların avcılık güdülerini harekete geçirmiş olursunuz.

    Ayrıca ''Havlayan köpek ısırmaz'' atasözü insanlar için geçerli olabilir, ne yazık ki köpekler için geçerli değil. Dikkat edin :)

    2. Eğer koşarken yakalandıysanız yavaşlayın, yürümeye başlayın.

    Koşuşunuzu kaçmak ya da saldırmak sanabilirler... Köpeklerin avcılık güdülerini tetiklemek istemeyiz, değil mi? Eğer köpeklere koşu esnasında yakalandıysanız yavaşlayın, yürümeye dönün, yavaşça yönünüzü değiştirin. Gözünüzün ucuyla onu gözlemeyi de unutmayın tabii. Hattâ vaktiniz varsa dimdik durmanız, kollarınızı iki yana gergin şekilde uzatarak beklemeniz köpeğin size ilgisini yok edecektir.

    3. Direkt göz teması kurmayın.

    Göz teması kurmak, böyle gergin anlarda köpekler tarafından tehdit olarak algılanır. Bu tehdit de elbette saldırıya davetiye çıkarır. Köpeği görüş açınızda tutun, ancak dimdik gözlerinin içine bakmaktan da kaçının...

    4. Başka bir objeyle dikkatini çekin.

    Ev köpeklerinde işe yarayan bu yöntem, inanın sokak köpeklerinde de işe yarar :) Çantanızdan bir su şişesi ve benzeri çiğnenebilir bir obje çıkartın, köpeğin dikkatini çekin, objeyi başka yöne fırlatın. Size karşı ilgisini anında kaybedecektir.

    5. Gitmesini emredin.

    Ev köpeklerinde işe yarayan bu yöntem, genellikle sokak köpeklerinde de işe yarar :) Nitekim sokak köpekleri gitme komutunun tahmin edemeyeceğiniz kadar küfürlü, salya saçan, agresif versiyonlarını defalarca duymuşlar, korkmuşlardır. Siz tabii o kadar agresif davranmayın, dominantlığınızı koruyup ona gitmesini emredin.


    Kaynak: Brightside.me

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler