HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kritik iddia: Birbirlerine girecekler

Almanya'nın Hamburg kentinde gelecek hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla düzenlenecek olan G 20 Zirvesi'nde ev sahibi Almanya Başbakanı Angela Merkel ile İklim Değişikliği Antlaşması'ndan çekilen ve ticarette korumacı politikaları benimseyen ABD Başkanı Donald Trump'un "kaçınılmaz" olarak karşı karşıya geleceği düşünülüyor.

Kritik iddia: Birbirlerine girecekler

Guardian gazetesi, diplomasi editörü Patrick Wintour imzalı analizde "Almanya, gelecek hafta Hamburg'da yapılacak G20 Zirvesinde iklim değişikliği, serbest ticaret ve kitlesel göçün yönetimini kilit temaları haline getireceğinin sinyalini verdikten sonra Angela Merkel ve Donald Trump'ın birbirine girmesi kaçınılmaz gibi görünüyor" diye yazdı.

Angela Merkel'in, dünyanın gayri safi yurt içi hasılasının yüzde 85'ini oluşturan en büyük ekonomilerinin bir araya geleceği G20 Zirvesi için belirlediği gündemin "Amerika'nın izolasyonunu en yüksek düzeye çıkarmayı amaçlarken diğer üyelerin arasındaki görüş ayrılıklarını minimize etmeye çalıştığı" öne sürüldü.

G20 buluşması sırasında Hamburg sokaklarının yoğun protesto gösterilerine sahne olması beklentisinin aktarıldığı analizde zirvenin ABD Başkanı Donald Trump ile Rus mevkidaşı Vladimir Putin'in arasındaki ilk görüşmeye sahne olacağına dikkat çekildi.

Bu arada, zirvede Hindistan ve Çin'in de Washington'u eleştirmesi beklentisi dile getirilirken Merkel'in iklim değişikliği konusunda Donald Trump'a karşı desteklerine en çok ihtiyaç duyduğu Hindistan ve Çin liderlerine ev sahipliğini yaparak zemini dikkatli biçimde hazırladığı yorumu da yapıldı.

ANKA


En Çok Aranan Haberler