HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kütahya’da bin 527 çocuğu havacılık eğitimi verildi

Türk Hava Kurumunun (THK) 93.

Kütahya’da bin 527 çocuğu havacılık eğitimi verildi

Türk Hava Kurumunun (THK) 93. yıl dönümü sebebiyle Türk Hava Kurumu Kütahya Şube Başkanı Ali Kural ile yönetim kurulu üyeleri, Vali Ahmet Hamdi Nayir’e nezaket ziyaretinde bulundu.
Kabullerinden ve desteklerinden dolayı Vali Ahmet Hamdi Nayir’e teşekkür eden Türk Hava Kurumu Kütahya Şube Başkanı Ali Kural, THK tarafından Kütahya’da bin 527 öğrenciye havacılık eğitimi verildiğini, yeni öğrenciler yetiştirmeye devam ettiklerini söyledi.
Faaliyetler hakkında da bilgiler veren Ali Kural, “Türk Hava Kurumu, 93 yıl önce 1925 yılında Atatürk’ün direktifleriyle kurulmuş, kurulduğu günden bu yana ülke çapında havacılığın geliştirilmesi ve gençlerimizin havacılıkla ilgili eğitim alması için oluşturulmuş bir kurumdur. Bugüne kadar genel başkanlık olarak 400 bini aşkın öğrencimize eğitim verdik. Kütahya’da ise bin 527 çocuğumuza eğitim verdik. Bin 527 çocuğun yeterli olduğunu düşünmüyoruz çünkü uyuşturucu kullanım yaşı 9’a inmiş. Dolayısıyla biz bu gençleri mutlak suretle eğitmek durumundayız. Çocukların kurumun imkanlarından yararlanması noktasında arkadaşlarımla birlikte toplantılar yapıyor ve bu toplantılarda Türk Hava Kurumu kuruluş amaçları doğrultusunda neler yaptığını ve bizden nasıl istifade edeceklerine dair okullarda da tanıtımlar yaparak öğrencileri bilgilendiriyoruz. Bunlar yeterli değil. Daha fazla çalışmak, daha fazla şeyler yapmak gerekiyor. Gençlerimiz ve yönetim kurulumuzda birlikte 2 bin 500 ağaç dikerek Türk Hava Kurumu Hatıra Ormanı oluşturduk, yıkılan şehit mezarlarını yaptırıyoruz. Bütün bu çalışmalarımızda sizden aldığımız bir güç var. Şahsınıza ve bize yardımcı olan tüm kurum ve kuruluşlara şükranlarımı sunmayı bir görev olarak görüyorum” diye konuştu. (EFE)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler