HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

LGS saat kaçta? LSG soru - cevapları yayınlandı mı? LGS sonuçları ne zaman belli olacak?

LGS yani Lise Geçiş Sınavı, bugün iki oturumda gerçekleştirilecek. LGS'ye giren öğrenciler kadar veliler de heyecanlı. MEB tarafından yapılan merkezi sınav ile öğrenci yerleşimi yapacak okullara girmek isteyen öğrenciler, sayısal ve sözel olmak üzere iki sınava girdiler. Peki LGS saat kaçta? LSG soru - cevapları yayınlandı mı? LGS sonuçları ne zaman belli olacak? LGS'de soruların dağılımı ne şekilde olacak? İşte detaylar...

LGS saat kaçta? LSG soru - cevapları yayınlandı mı? LGS sonuçları ne zaman belli olacak?

Lise Geçiş Sınavı (LGS), 2 Haziran Cumartesi, yani bugün iki oturumla ile birçok sınav merkezinde başladı. 8. sınıf öğrencilere yapılan LGS, sayısal ve sözel olmak üzere iki bölümden oluşuyor. LGS'ye giren öğrenciler kadar, onları dışarıda bekleyen veliler de heyecanlı. LGS ile birlikte sınav sonrasında soru ve cevaplar merak ediliyor. Sınavda ne kadar doğru yanlışları var görmek isteyen öğrenciler ve velileri, sınav sonrasında LGS soru ve cevaplarını araştırmaya başlayacak. Peki LSG soru - cevapları yayınlandı mı? LGS sonuçları ne zaman belli olacak?

LGS SAAT KAÇTA?

LGS yani Lise Geçiş Sınavı, bu sene TEOG'un yerini aldı. LGS, resmi ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları ve geçici eğitim merkezlerinin (GEM) 8. sınıflarında öğrenim gören öğrencilerin fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje uygulayan eğitim kurumları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına yerleştirilmesi amacıyla MEB tarafından yapılıyor.

Merkezî Sınav, 02 Haziran 2018 Cumartesi günü yurt içi ve yurt dışı tüm sınav merkezlerinde Türkiye
saatiyle birinci bölüm 09.30’da, ikinci bölüm 11.30’da başlayacaktır. İlk olarak sözel bölüm 50 soru ve 75 dakika, ikinci olarak sayısal bölüm 40 soru 60 dakika olmak üzere uygulanacaktır.

LGS SORU VE CEVAPLARI

LGS sonrasında en çok merak edilen sınav soru ve cevapları olacak. MEB tarafından yapılan LGS sonrasında soru ve cevapları haberimizden takip edebilirsiniz. LGS soru ve cevapları, sınavdan sonra ne zaman yayınlanır resmi bir açıklama yok. Bunun için aşağıdaki linki tıklayarak açılan sayfadan kontrol edebilirsiniz.

LGS soru ve cevapları için tıklayınız

LGS SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

LGS, Resmi ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları ve geçici eğitim merkezlerinin (GEM) 8. sınıflarında öğrenim gören öğrencilerin fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje uygulayan eğitim kurumları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına yerleştirilmesi amacıyla MEB tarafından yapılıyor. MEB sınav sonuç takvimine göre LGS sonuçları 26 Haziran Cuma günü yayınlanacak. Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecektir.

LGS'DE SÖZEL - SAYISAL SORU DAĞILIMI

LGS, sözel ve sayısal olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Sözel bölümde, Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil; sayısal bölümde ise matematik ve fen bilimleri alanlarından sorular yer alacak. Sınav aynı gün içerisinde iki oturum halinde uygulanacak. LGS'de soruların dağılımı ise şöyle;

BİRİNCİ BÖLÜM - SÖZEL ALAN

Alt Testler Soru Sayısı
Türkçe 20
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 10
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 10
Yabancı Dil 10
Toplam 50


İKİNCİ BÖLÜM - SAYISAL ALAN

Alt Testler Soru Sayısı
Matematik 20
Fen Bilimleri 20
Toplam 40


LGS SINAV KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

LGS DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILIR?

Merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına, puan üstünlüğüne göre, tercihleri doğrultusunda Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yapılacak. Merkezi sınavla öğrenci alan okullarda merkezi sınav puanının eşitliği halinde, Ortaokul Başarı Puanı´na (OBP), öğrencinin doğum tarihine göre yaşı küçük olana, 8. 7. ve 6. sınıflardaki yıl sonu başarı puanı (YBP) üstünlüğüne, okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına ve tercih önceliği durumlarına bakılarak yerleştirme yapılacak. Merkezi sınavı ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına, puan üstünlüğüne göre yerleştirme yapılacak.

LGS'de sözel ve sayısal bölümlere ait alanların her bir alt testi için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenir. Her bir öğrencinin her bir ders testine ait ham puanı; ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak bulunur. Her bir ders testinin ortalaması, ilgili testin ham puanları toplamının öğrenci sayısına bölümü ile elde edilir.

Ham puanlar, her bir ders testi ortalamaları ile sınava giren öğrenci sayısı kullanılarak her ders
testinin standart sapması hesaplanır. Öğrencilerin her bir ders testine ait standart puanı (SP), o teste ait ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adayların ham puanlarının ortalamasını 50'ye, standart sapmasını 10'a getiren bir dönüştürme işlemi sonunda elde edilir. Testlerin ağırlıklı standart puanları toplanarak, Toplam Ağırlıklı Standart Puan (TASP) bulunur.

Ağırlıklı Standart Puan Hesaplanırken Kullanılacak Ağırlık Katsayıları

Alt Testler Ağırlık Katsayıları
Türkçe 4
Matematik 4
Fen Bilimleri 4
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 1
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1
Yabancı Dil 1


lgs-puan-hesaplanmasi

SINAVIN GEÇERSİZ SAYILACAĞI DURUMLAR

a. Başvuru şartlarını taşımadığı ve başvurusu olmadığı hâlde öğrencinin sınava girmesi,
b. Cevap kâğıdının, içinde bulunması gereken sınav güvenlik poşetinden çıkmaması, eksik çıkması
veya zarar görmüş olması
c. Öğrencinin herhangi bir öğrenciden ya da dokümandan kopya çektiğinin veya kopya verdiğinin
sınav görevlilerince tespit edilmesi
ç. Cevap kâğıdının okunmasını engelleyecek gereksiz karalamalardan dolayı optik okuyucu tarafından
okunamaması,
d. Geçerli kimlik belgesinin ve fotoğraflı sınav giriş belgesinin ibraz edilmemesi,
e. Başka öğrencinin sınav evrakının kullanılması,
f. Öğrencinin yerine başkasının sınava girmesi,
g. Öğrenci tarafından sınav evrakına zarar verilmesi (soru kitapçığını ve/veya cevap kâğıdını
yırtmak, teslim etmemek ve benzeri) durumlarında Millî Eğitim Bakanlığı Merkezî Sistem Sınav
Yönergesi’nde belirtilen sınav kuralları ihlal edildiği için sınav görevlilerinin ve yetkililerin tuttuğu
tutanaklar da dikkate alınarak öğrencinin sınavı geçersiz sayılacaktır.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler