HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Lise bahçesindeki yolcu uçağı açılışa hazır

Aksu Uçak Bakım Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne bir hayırseverin hibe ettiği eski yolcu uçağı, kütüphane, müze ve mini sinema salonu olarak hizmet vermeye hazır hale getirildi

Antalya'nın Aksu ilçesindeki Uçak Bakım Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne hibe edilen eski yolcu uçağı, kütüphane, müze ve mini sinema salonu olarak hizmet verecek.

Almanya'nın Baden Havalimanı'ndan kalkan Sky Havayolları'nın Boeing 737-400 classic tipi "ZY 8756" sefer sayılı yolcu uçağı, 2011'de Antalya Havalimanı'na inişi esnasında sağ ana iniş takımındaki lastiğin patlaması sonucu kanadının üstüne yattı. Kaza sırasında içinde 156 yolcu ve 6 kişilik mürettebat bulunan uçak, onarımı mümkün olmayınca hurdaya ayrıldı.

Uçak, Sky Havayolları'nın 2013 yılında iflası ile Antalya 6. İcra Müdürlüğünce 1,5 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkarıldı ancak üç ihalede de alıcı bulamadı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun girişimleri sonucu, bir hayırsever tarafından satın alınan uçak, Aksu Uçak Bakım Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne hibe edildi. Okulun bahçesine taşınan uçağın içerisine 8 aylık bir çalışmayla kütüphane, müze ve mini sinema salonu kuruldu.

Uçak, 7 Haziran'da hizmete açılacak. Açılışa Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da katılması bekleniyor.

- "Öğrencilerimiz Bakanımızla beraber mutluluğu yaşayacaklar"

Okul Müdürü Haldun Çevik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de uçak bakım alanında eğitim veren ilk ve tek tematik okul olduklarını, daha etkin olabilmek için akıllarına bahçeye uçak koymak geldiğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun okullarını ziyaretinde, konuyu kendilerine açtıklarını ifade eden Çevik, Çavuşoğlu'nun destekleriyle uçağın bir hayırseverce okullarına hibe edildiğini hatırlattı.

Çevik, okul bahçesinde bir yolcu uçağının bulunmasının dünyadaki ilk proje olduğunu aktararak şöyle konuştu:

"Boeing 737, hem kütüphane hem müze hem de mini sinema salonu olarak öğrencilerimizin eğitim öğretim hayatında yer alacak. Öğrencilerimiz Bakanımızla beraber mutluluğu yaşayacaklar. Kokpitimiz tamamen orijinal olarak öğrencilerimizin eğitim materyali olması için hazırlandı. Müzemizin içi de gayet zengin. Kara kutu, uçak lastikleri ve uçağın değişik parçalarından oluşan zengin bir çeşitliliğimiz var. Kütüphanemiz zengin ama zaman içerisinde dijital kütüphaneye dönüştürüp, öğrencilerimizin daha yeni ve çağdaş bilgilere erişmeleri için çalışmalar yapacağız. Mini video salonunda da öğrenciler uçakların hayatı, okulumuzun tanıtım videosu ve uçağımızın hayat hikayesini anlatan kısa filmler izleyecek."

Uçağın sadece okulda eğitim alan öğrencilere hitap etmeyeceğini vurgulayan Çevik, "Uçağımız, halkımıza açık olacak. Havaalanında değil, bir okulun bahçesinde uçağın iç yapısını, bütün envanterlerini gezerek görme imkanı bulacaklar."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler