YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Liseli öğrenciler avokado çayının kanseri yendiğini ıspatladılar

    Liseli iki genç, avokado çayının kolon kanseri hücrelerini öldürdüğünü ve kanseri yendiğini ortaya çıkardı. Çalışmalarıyla kanser hücreleri üzerinde yüzde 50 oranında başarı sağlayan öğrenciler, kolon kanseri hastaları için de büyük umut oldu.

    Lise öğrencisi Ceren Doğru ve Sadife Keskin, Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nden aldıkları kolon kanseri hücrelerinin üzerine avokado yaprağı çayı enjekte ettiler.

    Uludağ Üniversitesi ve TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilen "49. Lise Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması Bölge Sergisi"ne katılan gençlerin çalışmaları sonucu bu çayın, yüzde 50 oranında hücreleri öldürdüğü tespit edildi.

    Öğrenciler bundan sonraki çalışmalarını, avokado yaprağındaki hangi maddenin kolon kanseri hücrelerini öldürdüğünü belirlemek üzerine yoğunlaştıracaklar.

    Her şey merakla başladı

    Biyoloji Öğretmeni Emine Erdağ, TÜBİTAK proje yarışmasına katıldığını ve öğrencilerin avokado meyvesine çok meraklı olduklarını belirterek şunları söyledi:

    “Öğrenciler bu merak sonucu, çalışmalar ilerledikçe avokado yaprağı çayının faydalarını incelediler. Bu yaprakla kolon kanseri arasındaki ilişkiyi merak ettik.

    Anadolu Üniversitesi bize kolon kanseri hücreleri verdi. Biz de avokado çayını evdeki usul gibi demleyerek hücrelere verdik. Bu çayın kanserli hücreleri yarı yarıya öldürdüğünü gözlemledik. Bu bizim için kıymetliydi. Bu yaprağın içindeki hangi etken maddenin kanserli hücreleri öldürdüğünü araştırmak istiyoruz. Bundan sonraki çalışmalarımız bu yönde olacak".

    Avokado yaprağı çayının faydaları?

    Armuda benzeyen şekli, yeşil rengi ve içindeki büyük tohumu ile sevilen bir meyve olan avokado, bilinenin aksine sadece meyve olarak değil, içecek olarak hatta tıbbi çalışmalarda da kullanılmaktadır.

    Son yıllarda daha bir popülerlik kazanan ve diyet menülerine de eklenen avokadonun yaprakları da çok bilinmemesine rağmen oldukça faydalıdır.

    İşte avokado yaprağının faydaları;

    Astıma iyi gelir

    Bel ağrısını sakinleştirir

    Gerginliği azaltır

    Böbrek sağlığını destekler

    Bakterilerle savaşır

    Ağrıları hafifletir

    Dejeneratif hastalıklara karşı vücudu korur

    İdrar söktürücü özelliğe sahiptir

    Kanseri önlemeye yardımcı olur

    Cilt sağlığını desteklemektedir

    Şişkinliğe iyi gelir

    Diyabete iyi gelir

    Kolesterolü düşürür

    Kilo vermeye yardımcı olur

    Avokado Yaprağı Çayı Tarifi

    Çayın hazırlanışı;

    Bir demliğin içine birkaç yemek kaşığı kurutulmuş avokado yaprağı ekleyin ve üstüne 4 bardak kaynar su dökün. Sonrasında yaprakların iyice demlenmesi için 20 dakika bekleyin. Hazırladığınız çaya isteğe göre bal da ekleyebilirsiniz.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler