HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Maçın ardından

- Trabzonspor Teknik Direktörü Çalımbay: "Zaman zaman istediğimiz gibi olmasa da oyunun hakimiydik. Güzel şeyler yaptık. Özellikle ikinci yarıda arkadaşlarım inanılmaz mücadele etti" - Bursaspor Teknik Direktörü Le Guen: "Elimizden geleni yaptık. Aynı Fenerbahçe maçındaki gibi sonuç yetmedi"

Maçın ardından

Süper Lig'de sahasında Bursaspor'u 1-0 yenen Trabzonspor'un teknik direktörü Rıza Çalımbay, rakipleri karşısında zaman zaman istedikleri gibi olması da oyunun hakimi olduklarını ve güzel şeyler yaptıklarını söyledi.

Çalımbay, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Bursaspor ile final maçlarından bir tanesini oynadıklarını belirtti.

Bundan önce oynadıkları maçların da aynı şekilde geçtiğini ifade eden Çalımbay, "Ben geldikten sonra bütün maçlar final havasında geçti. Çünkü, her oynadığımız maç bizi yukarıya taşıyacak maçlardı. Kaybedeceğimiz puan ya da puanların telafisi zor olacaktı. Her maça final havasında baktık. Bu maçın kolay olmayacağını biliyorduk. Bursaspor çok iyi, deplasmanda iyi kapanan kontratak yapan bir takım. Zaman zaman istediğimiz gibi olmasa da oyunun hakimiydik. Güzel şeyler yaptık. Özellikle ikinci yarıda arkadaşlarım inanılmaz mücadele etti. Hedeflediğimiz bir final maçı kaldı. İnşallah Kardemir Karabükspor ile oynayacağımız bu maçı da iyi şekilde bitireceğiz. Bunun için de elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz." şeklinde konuştu.

- Burak Yılmaz'ın penaltı beklentisi

Burak Yılmaz'ın rakip ceza alanı içinde düşmesinin ardından penaltı beklemesine değinen Çalımbay, hakemlerin de daha dikkatli olmaları gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Bursaspor, iyi, oynatmayan, kolay kolay pozisyon vermeyen bir takım. İkinci yarı golü bulduktan sonra iyi şeyler yaptık. Üzüldüğüm şey Burak ile ilgili. Gerçekten 1-2 tanesi kesin penaltıydı. Burak'tan dolayı mı vermiyorlar? Bence biraz daha dikkat etmeleri gerekiyor. Hakikaten üzüldüğümüz pozisyonlar oldu. Allah korusun son dakika gol yesek maç berabere bitecek, verilmeyen penaltıya üzüleceğiz. Burak ile ilgili ön yargılı olmamaları gerekiyor. Mükemmel özellikleri olan oyuncu. Hakemler için de bu pozisyonları süzmek, doğru karar vermek zor ama hakem arkadaşlar biraz daha dikkatli bakarlarsa 2-3 tane penaltı diye düşündüğümüz pozisyon var. Biri yüzde yüz penaltıydı. Sonuna kadar devam edeceğiz. Bazen Burak'ın düştüğünü kabul etmeleri gerekiyor."

Hergeçen gün iyi şeyler yapmaya çalıştıklarını anlatan Çalımbay, "Önceliğim ilk 11'imi bulmaktı. Zorlanarak yüzde 70'ini bulduk. Kolay kolay orada oyuncu değişikliğine gitmiyoruz. Onazi geçen maç takımın en iyi oyunculardan biriydi. Bugün kendisini oynatmadık, maçtan önce konuştuğumuzda oynadığımız takımın bazı özelliklerinden dolayı olduğunu anlattık. Onazi'yi oynatmadığımız için üzüldük. Kasımpaşa maçında özellikle de ikinci yarısında takımın en iyisiydi. Belli bir iskelet ve oyun sistemi kurduk. Tabii bazı eksikliklerimiz var. Bunları devre arasında çalışarak belki 1-2 takviye yaparak olanaklarımızı bulmaya çalışacağız. Maddi imkandan sıkıntı yaşamazsak transfer düşünürüz. Şu an mevcut kadronun maddi açıdan sıkıntısı olursa transferden vazgeçer yolumuza devam ederiz. İkinci yarı bu yarıdan daha zor maçlar oynayacağız ama bir avantaj var, rakiplerimizin hepsi buraya gelecek. Bunu iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Onazi saha kenarında ısınmaya geldikten sonra saati göstererek oyuna girmek istememesi ancak Rodallega'nın kapris yapmadan oyuna girmesiyle ilgili soruyu yanıtlayan Çalımbay, "Ben görmedim. Bülent hocanın yanına geldi. Ben görsem olaya tepkim öyle olmaz çok farklı olurdu. İyiki görmemişim. Biz orada kimseyi düşünecek durumda değiliz. Rodallega'yı o dakikada oyuna sokmak istemem ama o anda ihtiyacım vardı. Kendisiyle konuşarak oyuna aldım. Oyuncumu oyuna alırken motive ederim. Kimi nerede alacağımı bilirim. Kendimde futbol oynadım. Takım kaptanıydım son 1 dakika girerdim. Takım için o an önemliydi." diye konuştu.

- Bursaspor cephesi

Bursaspor Teknik Direktörü Paul Le Guen ise yaşadığı sağlık sorunun çözüldüğünü belirterek, kendisiyle ilgilenen sağlık ekibine teşekkür etti.

Fenerbahçe maçından sonra zorlu bir karşılaşmaya daha çıktıklarını ifade eden Le Guen, "Elimizden geleni yaptık. Aynı Fenerbahçe maçındaki gibi sonuç yetmedi. Oyuncularım savaşma ruhunu ortaya koydular. Ellerinden geleni esirgemediler. Sonuç bundan ibaretti. Fenerbahçe maçında olduğu gibi sonucu çıkaramadık." ifadelerini kullandı.

İlk yarıda çok fazla top kaybı yaptıklarını anlatan Paul Le Guen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Organizasyonumuz belki iyi seviyedeydi ama top kaptığımız zamanlarda sakinliğimizi koruyamadık. Bu da çok kolay top kayıplarına sebep oldu. Bazı oyuncuların tecrübe eksikliği var. Eksik oyuncularımız da fazlaydı ama her şeye rağmen başımızı dik tutmalıyız ve tutuyoruz. Şikayetçi olmaktansa mevcut oyuncularımızla elimizden gelenin en iyisini ortaya koymaya çalıştık ve çalışacağız. Ama eksik oyuncularımızın dönmesiyle mutlaka mutlu olacağız."

Devrearası transfer döneminde önceliğinin mevcut kadronun omurgasını korumak olacağını söyleyen Le Guen, "Önceliğimiz en çok süre alan 13-14 oyuncumuzu korumaya odaklanacağız. 2 veya 4 oyuncuyu kadromuza eklemek bizim için iyi olacak diye düşünüyorum ama önceki adım, düzenli ilk 11'de oynayan ve sık süre alan 3-4 yedek oyuncuyu kadromuzda tutmak olacak." diye konuştu.

(AA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler