HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mandela’nın Bavulu ve Dünya’dan Renkler 3 Mart’ta Eskişehir’de

Odunpazarı Belediyesi Çağdaş Sanatlar Galerisi, Ahmet Telli "Renkler/İmgeler/Sözcükler" Resim ve Heykel Sergisi’nin ardından "Mandela’nın Bavulu ve Dünyadan Renkler" Resim Sergisi ile sanat severler ile buluşacak.Dünyanın dört bir yanını gezen "Mandela’nın Bavulu ve Dünyadan Renkler" Resim Sergisi, 3 Mart 2018 Cumartesi Günü Odunpazarı Belediyesi Çağdaş Sanatlar Galerisi’nde olacak.

Mandela’nın Bavulu ve Dünya’dan Renkler 3 Mart’ta Eskişehir’de

Odunpazarı Belediyesi Çağdaş Sanatlar Galerisi, Ahmet Telli "Renkler/İmgeler/Sözcükler" Resim ve Heykel Sergisi’nin ardından "Mandela’nın Bavulu ve Dünyadan Renkler" Resim Sergisi ile sanat severler ile buluşacak.
Dünyanın dört bir yanını gezen "Mandela’nın Bavulu ve Dünyadan Renkler" Resim Sergisi, 3 Mart 2018 Cumartesi Günü Odunpazarı Belediyesi Çağdaş Sanatlar Galerisi’nde olacak. 25 eserden oluşan bu özel serginin küratörlüğünü ise İbrahim Karaoğlu yapıyor. Dünyaca ünlü koleksiyoner Ernst August Quensen’in koleksiyonundan derlenen parçalarla oluşan ve ilk kez Almanya’da Hannover 2000 Expo’da sergilenen sergi, Owusu Ankomah’ın yaptığı özel bir ahşap bavulun içinde; Günther Uecker, Almanya - Jörg Immendorf, Almanya - Jean Miotte, Fransa - Owusu-Ankomah, Ghana - M.Bethe-Sélassié, Ethiopya - Mo Edoga, Nijerya - EL Loko, Togo - Sol LeWitt, ABD - Name June Paik, ABD - Allen Jones, Birleşik Krallık - Esther Malangu, Güney Afrika - Nils Burwitz, İspanya - Sokari Douglas Camp ve Nijerya olmak üzere 3 kıtadan 13 uluslararası sanatçıya ait litografilerden oluşuyor. "Mandela’nın Bavulu ve Dünyadan Renkler" Resim Sergisi’nde kültürü ve kültürler arası diyaloğu önemsemiş; Günther Uecker, Jörg Immendorf, Jean Miotte, Owusu-Ankomah, M.Bethe-Sélassié, Mo Edoga, EL Loko, Sol LeWitt, Name June Paik, Allen Jones, Esther Malangu, Nils Burwitz, Sokari Douglas Camp gibi birbirinden değerli sanatçılar da yer alıyor.
Ayrıca sanat bavulunda 20. yüzyılın en önemli ressamlarından olan; Andre Lanskoy, Andre Masson, Hans Hartung ve Robert Combas’a ait sanat nesnelerinin de katılımıyla oluşmuş özel bir seçki bulunuyor. Resim sergisi 12 Nisan 2018 Perşembe Günü’ne kadar her gün saat 10:00-20:00 saatleri arası gezilebilecek.

Mandela’nın Bavulu ve Dünya’dan Renkler 3 Mart’ta Eskişehir’de

Mandela’nın Bavulu ve Dünya’dan Renkler 3 Mart’ta Eskişehir’de

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler