SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Medipol Başakşehir 0 - 0 Ludogorets Razgrad

UEFA Avrupa Ligi C Grubu ilk maçında Medipol Başakşehir, sahasında Bulgaristan temsilcisi Ludogorets Razgrad ile karşılaştı. Oldukça çekişmeli geçen mücadelede Medipol Başakşehir, bulduğu pozisyonları değerlendiremedi. Rakip takım da girdiği pozisyonlardan sonuç alamayınca Medipol Başakşehir, sahadan 0-0 beraberlikle ayrıldı ve UEFA Avrupa Ligi'ne 1 puanla başladı.

Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi C Grubu ilk maçında Ludogorets Razgrad'ı ağırladı.

3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan mücadelede Medipol Başakşehir zorlandı. Rakibi karşısında pozisyonlar üretmesine karşın savunmada açıklar verdi. İki takım da girdiği pozisyonlardan sonuç alamayınca mücadele 0-0 eşitlikle sona erdi.

Tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalan Medipol Başakşehir, yeni macerasına 1 puanla başladı.

Medipol Başakşehir, 2. hafta mücadelesinde 28 Eylül'de Braga deplasmanına konuk olacak. Ludogorets ise Hoffenheim'ı sahasında konuk edecek.

Stat: 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim
Hakemler: Stefan Johannesson, Fredrik Nilsson, Magnus Sjöblom (İsveç)
Medipol Başakşehir: Volkan Babacan, Caicara, Attamah, Epureanu, Clichy, Gökhan İnler, Emre Belözoğlu, Visca, Mossoro (Dk. 80 Napoleoni), Elia (Dk. 73 Kerim Frei), Adebayor (Dk. 65 Mevlüt Erdinç)
Ludogorets: Broun, Cicinho, Moti, Plastun, Natanael, Goralski (Dk. 77 Lucas Sasha), Abel, Dyakov, Lukoki (Dk. 86 Gustavo Campanharo), Wanderson, Paulo (Dk. 59 Claudiu Keserü)
Sarı kartlar: Dk. 63 Eljero Elia, Dk. 79 Junior Caiçara (Medipol Başakşehir)

MAÇTAN DAKİKALAR

11. dakikada Medipol Başakşehir gole yaklaştı. Emre Belözoğlu'nun sol kanattan kullandığı serbest vuruşta, altı pas çizgisi üzerinde Epureanu kafayı vurdu, yere de çarpan top az farkla yandan auta gitti.
13. dakikada konuk ekip etkili geldi. Wanderson'un pasıyla Medipol Başakşehir ceza sahası dışında topla buluşan Paulo, sol çaprazdan çok sert vurdu, top üst ağlarda kaldı.
14. dakikada Ludogorets bir kez daha gole yaklaştı. Orta sahada topu kapan Wanderson, Emre Belözoğlu'ndan da topu kurtarıp, Medipol Başakşehir ceza sahasına doğru ilerledi. Epureanu'yu da geçen Wanderson'un ceza yayı üzerinden sert şutunu, kaleci Volkan Babacan yatarak kontrol etti.
22. dakikada gelişen Ludogorets atağında Lukoki'nin sağ kanattan yaptığı ortaya Paulo ön direkte kafayı vurdu, köşeye giden topu kaleci Volkan Babacan kornere çeldi.
24. dakikada Clichy'nin hatası sonrasında topu kapan Lukoki, ceza sahasına girdi. Lukoki'nin sağ çaprazdan sert şutunu, kaleci Volkan Babacan güçlükle kornere gönderdi.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

İkinci yarı

49. Adebayor'un topuk pası bir anda kaleci ile karşı karşıya kalan Emre Belözoğlu'nun aşırtma şutu kaleciden döndü.
54. Emre'nin pasında bu defa Mossoro, rakip ceza alanı yayı dışından şutunu gönderdi ancak üzerine gelen bu şutta Arjantinli kaleci Jorge Broun hata yapmadı.
60. Gökhan İnler bu defa rakip ceza alanı yayının hemen dışında önünde bulduğu topa sol ayağı ile sert vurdu ancak bu şutta da çerçeveyi bulamadı.
70. Başakşehir köşe vuruşu sonrasında Ludogorets ceza alanı içinde son olarak gökhan İnler'in topuk pasında Visca sağ çaprazdan gol aradı ancak şutu savunmadan döndü.
75. Epureanu'nun savunmadan çıkarken kaptırdığı top sonrasında sol kanattan Natanael'in ortasına arka direkte Cicinho kafa vuruşunu yaptı ancak bu şut üstten auta çıktı.

MAÇTAN NOTLAR

UEFA Avrupa Ligi C Grubu ilk maçında Bulgaristan'ın Ludogorets takımını konuk eden Medipol Başakşehir'de, sakatlığı bulunan Mahmut Tekdemir kadroya alınmadı.

Teknik direktör Abdullah Avcı, Süper Lig'in 4. haftasında Fenerbahçe ile oynanan lig maçında sakatlanan ve sağ el bileğinde ayrışmamış kırık tespit edilen Mahmut'un yerine Gökhan İnler'e ilk 11'de şans verdi.

Maçta kaleyi Volkan Babacan'a teslim eden teknik direktör Abdullah Avcı, savunma dörtlüsünü Caicara, Attamah, Epureanu ve Clichy'den oluşturdu. Orta sahada Emre Belözoğlu, Gökhan İnler, Visca, Elia ve Mossoro görev alırken, forvette Adebayor forma giydi.

Mert Günok, Alparslan Erdem, Da Costa, Kerim Frei, İrfan Can Kahveci, Mevlüt Erdinç ve Napoleoni yedek kulübesinde yer alırken, Tunay Torun ve Mehmet Batdal ise kadroya alınmadı.

Sakatlıkları bulunan Aurelien Chedjou ve Egemen Korkmaz ise kadroda yer almadı.

Caicara eski takımına karşı sahada

Medipol Başakşehir'in Brezilyalı futbolcusu Junior Caicara, eski takımı Ludogorets'e karşı ilk 11'de sahaya çıktı.

2012-2015 yılları arasında üç sezon Ludogorets forması giyen Caicara, sonrasında Alman ekibi Schalke 04'e, 2016-2017 sezonu devre arasında da Medipol Başakşehir'e transfer olmuştu.

Caicara, Ludogorets ile 3 Bulgaristan Ligi ve 1 Bulgaristan Süper Kupa şampiyonluğu yaşamıştı.

Dimitar Dimitrov 6. maçında

Bulgar ekibinde Ağustos ayında göreve getirilen teknik direktör Dimitar Dimitrov, Medipol Başakşehir karşısında takımını sahaya, Broun, Cicinho, Moti, Plastun, Natanael, Goralski, Abel, Dyakov, Lukoki, Wanderson, Paulo ilk 11'iyle sürdü.

Dimitrov, Ludogorets'in başındaki altıncı resmi maçına Medipol Başakşehir karşısında çıktı.

Bulgar teknik adam yönetimindeki Ludogorets, Bulgaristan Ligi'ndeki 3 maçta 1 galibiyet, 2 beraberlik, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda ise 1 galibiyet ve 1 beraberlik aldı. Yenilgi ise yaşamadı.

Ludogorets'te Marcelinho cezalı

Bulgaristan temsilcisi Ludogorets'te, Medipol Başakşehir'e karşı kart cezalısı Marcelinho kadroda yer almadı.

Orta sahada görev yapan Brezilyalı oyuncu, Ludogorets'in önemli isimleri arasında yer alıyordu.

Tribünler yarı yarıya doldu

Medipol Başakşehir ile Ludogorets arasında oynanan maça taraftarların ilgisi düşük kaldı.

Toplam 17 bin 500 bin seyirci kapasiteli 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda yaklaşık 8 bin turuncu-lacivertli taraftar tribündeki yerini aldı.

Karşılaşmayı yaklaşık 120 Bulgar taraftar da tribünden takip etti.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler