SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Medipol Başakşehir 1 - 0 Bursaspor

Ve Spor Toto Süper Lig'de 2017-2018 sezonu başladı... Şampiyonluk adaylarından Medipol Başakşehir, sahasında Bursaspor'u 1-0 mağlup etti ve sezona 3 puanla başladı. Ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golü 21. dakikada yeni transfer Elia attı.

Spor Toto Süper Lig'de 2017-2018 sezonunun açılış maçında Medipol Başakşehir ile Bursaspor, 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda karşı karşıya geldi.

Ev sahibi ekip 21. dakikada Elia'nın attığı gol ile sahadan 3 puanla ayrıldı ve liderliğe yükseldi. Bursaspor ise ilk maçta puanla tanışamadı.

Yüksek tempolu başlayan mücadelede ev sahibi ekip, oyunun kontrolünü eline geçirmeyi başardı ve aradığı golü 21. dakikada buldu. 21. dakikada Hollandalı yıldız Elia, sert bir şutla takımını 1-0 öne geçirdi ve ilk devre bu skorla sona erdi.

Bursaspor ikinci yarıya hızlı başladı ve özellikle sağ kanattan ortalarla gol yollarında etkili olmaya çalıştı.

53. dakikada Bursaspor kalecisi Harun Tekin, inanılmaz bir hata yaptı. Gelişen bir Başakşehir atağında kalesini terk edip ceza sahası dışına çıkan Harun, topu uzaklaştıramadı ve Başakşehirli futbolcuların boş kaleye gönderdiği topu son anda defans çizgiden çıkardı.

Medipol Başakşehir oyunun kontrolünü yeniden eline aldı ve özellikle Adebayor ile net fırsatlar yakaladı.

Kalan dakikalarda iki takım da başka gol bulamadı ve mücadele Medipol Başakşehir'in 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR 1 - 0 BURSASPOR
STAT: 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim
HAKEMLER: Ümit Öztürk, Asım Yusuf Öz, Osman Gökhan Bilir
MEDİPOL BAŞAKŞEHİR: Volkan Babacan, Caicara, Epureanu, Attamah, Clichy, Mahmut Tekdemir, Gökhan İnler, Visca (Dk. 72 Tunay Torun), Mossoro (Dk. 72 Sokol Cikalleshi), Elia, Adebayor (Dk. 89 İrfan Can Kahveci)
BURSASPOR: Harun Tekin, Barış Yardımcı (Dk. 82 Cristobal Jorquera), Ekong, Titi, Aziz Eraltay, Agu (Dk. 84 Furkan Soyalp), Badu, John (Dk. 64 Kubilay Kanatsızkuş), Batalla, Deniz Yılmaz, Stancu
GOLLER: Dk. 21 Elia (Medipol Başakşehir)
SARI KARTLAR: Mahmut Tekdemir (Medipol Başakşehir)

MAÇTAN DAKİKALAR

5. dakikada gelişen Bursaspor atağında Deniz Yılmaz sol kanattan Medipol Başakşehir ceza sahasına girdi. Dar açıdan çaprazdan sert vurdu, top yan ağlarda kaldı.
17. dakikada sol kanatta topla buluşan Elia, ceza sahası içinde rakibinden kurtulup son çizgiye indi. Hollandalı futbolcunun ortasına altı pasın önünde Adebayor kafayı vurdu, kaleci Harun üzerine gelen topu kontrol etti.
21. dakikada Medipol Başakşehir öne geçti. Elia, sağ kanattan ceza sahasına giren Visca'nın önüne pasını attı. Visca, bir kez daha Elia'ya pasını gönderdi. Hollandalı futbolcunun sağ çaprazdan attığı sert şutta top filelerle buluştu: 1-0.
Kalan dakikalarda başka pozisyon olmadı. İlk yarı Medipol Başakşehir'in 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

MAÇTAN NOTLAR

Süper Lig'de 2017-2018 sezonu Medipol Başakşehir ile Bursaspor arasında oynanan karşılaşma ile başladı.

Turuncu-lacivertli takımda, adale sakatlığı bulunan kaptan Emre Belözoğlu kadroda yer almadı.

Deneyimli futbolcunun, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda İspanyol ekibi Sevilla ile İstanbul'da oynanacak ilk maça yetiştirilmeye çalışıldığı öğrenildi.

Slovenya kampında gerçekleştirdiği antrenmanda sol ayak bileği kırılan ve ameliyat edilen Aurelien Chedjou ile takıma dönüş süreçleri devam eden Egemen Korkmaz ve Mehmet Batdal, Medipol Başakşehir'in diğer eksikleri oldu.

ABDULLAH AVCIDAN ZORUNLU DEĞİŞİKLİK

3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'ndaki maçta Abdullah Avcı, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Belçika ekibi Club Brugge karşısında iki maçta da sahaya sürdüğü ilk 11'de tek değişikliğe gitti.

Avcı, sakatlığı nedeniyle kadroda yer almayan Emre Belözoğlu'nun yerine yeni transferlerinden Gökhan İnler'i sahaya sürdü.

Maçta kaleyi Volkan Babacan'a teslim eden teknik direktör Abdullah Avcı, savunma dörtlüsünü Caicara, Attamah, Epureanu ve Clichy'den oluşturdu. Orta sahada Gökhan İnler, Mahmut Tekdemir, Visca, Elia ve Mossoro görev alırken, forvette Adebayor forma giydi.

VOLKAN BABACAN DOĞUM GÜNÜNDE SAHADA

Turuncu-lacivertli takımın milli kalecisi Volkan Babacan, doğum gününde Bursaspor karşısında sahaya çıktı.

A Milli Takım formasını da giyen Volkan, 29. yaş gününde turuncu-lacivertli takımın kalesini korudu.

Medipol Başakşehir'in Bursaspor'dan transfer ettiği kaleci Mert Günok ise yedekler arasında yer aldı.

LE GUEN İLK RESMİ MAÇINDA

Bursaspor'un takımın başına getirdiği Fransız teknik direktör Paul Le Guen, ilk resmi maçına Medipol Başakşehir deplasmanında çıktı.

Yeşil-beyazlı takım Le Guen yönetiminde oynadığı 3 hazırlık maçında ise 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı.

BURSASPOR'DA 5 İSMİN İLK HEYECANI

Yeşil-beyazlı takımın Fransız teknik direktörü Paul Le Guen, 5 yeni transferini Medipol Başakşehir karşısında sahaya sürdü.

Le Guen, Bursaspor'un bu sezon kadrosuna kattığı Barış Yardımcı, Titi, Ekong, Agu ve Badu'ya ilk 11'de şans verdi. Bu beş oyuncu, bir resmi maçta ilk kez yeşil-beyazlı forma ile sahaya çıktı.

SEZONU YİNE BURSASPOR AÇTI

Yeşil-beyazlı ekip, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Süper Lig'de sezonun ilk maçını oynadı.

Bursaspor, geçtiğimiz sezonun ilk maçında Adanaspor ile deplasmanda karşı karşıya gelmiş ve sahadan 2-1'lik üstünlükle ayrılmıştı.

21 KİŞİLİK KADROLAR

Yeni alınan karar doğrultusunda takımlar ilk kez yedek kulübesinde 7 yerine 10 oyuncu bulundurabildi.

Medipol Başakşehir ve Bursaspor maç kadrosunu 21 kişiden oluşturdu.

MAÇA İLGİ AZ

Medipol Başakşehir ile Bursaspor arasında oynanan sezonun ilk maçına taraftarların ilgisi düşük oldu.

Toplam 17 bin 500 seyirci kapasiteli 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda yaklaşık 6 bin taraftar tribünde yer aldı.

Karşılaşmayı yaklaşık 400 Bursasporlu taraftar da tribünde kendilerine ayrılan yerde takip etti.

Öte yandan A Milli Futbol Takımı'nın yeni teknik direktörü Mircea Lucescu da maçı izleyenler arasında yer aldı.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler