YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Meğer her derde devaymış: Bitter çikolatanın bilinmeyen faydaları

    Bitter çikolatanın faydalarını öğrendikten sonra çantanızdan eksik etmek istemeyeceksiniz. Hatta öyle bir şey ki tadını sevmeyenler bile acısına katlanabilirler :)

    Çikolata yerken artık kendinizi suçlu hissetmeyeceksiniz sevgili okurlar. Hatta bitter çikolata yemek için çok sağlıklı ve geçerli bahaneniz olacak artık :) İşte bitter çikolatanın hayat kurtaran 7 faydası...

    Cildin parlak görünmesini sağlar

    cilt

    Yoğun miktarda antioksidan içeren bitter çikolata cilt dokusunun gelişmesine yardımcı olur. Aynı zamanda güneşin zararlı ışınlarından korur. Bitter çikolatada bulunan flavonoid maddesi sayesinde güneş yanıklarından kendinizi koruyabilirsiniz. 12 hafta boyunca bitter çikolata tüketen kişilerin vücudunda %25 daha az güneş yanığı oluştuğu saptandı. Artık güneş koruyucusuz ve bitter çikolatamız olmadan güneşe çıkmak yok :)

    Kalp sağlığını korur

    kalp

    Yapılan araştırmalar sonucu bir miktar bitter çikolata tüketimi kardiyometabolik düzensizliklerin riskinin azaldığını ortaya koydu. Bu risklerin içinde; kalp hastalıkları, felç ve diyabet bulunuyor.

    Hafızayı geliştiriyor, beyin sağlığını koruyor

    beyin sağlığı

    John Hopkins Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre bitter çikolata, beyin sinir hücrelerini koruyarak olası felç riskini en aza indirdiği saptandı. Bu etkisinin yanı sıra hafızayı da geliştiriyor, bitter çikolata bu etkisini içinde bulunan epicatechin isimli maddeye borçlu.

    Mutluluk verir

    çikolata

    Çikolata yediğinizde vücuttaki serotonin hormonu yükselişe geçer. Bu hormonun yükselmesi insan mutlu eder, hatta yapılan bir araştırmada çikolatayı ağızda eriterek yemek keyifli bir öpüşmeden daha uzun süreli haz verdiğini ortaya koymuş.

    İyi bir magnezyum kaynağıdır

    bitter

    Yüzde 80 oranında kakao oranına sahip bir 100 gramlık bitter çikolatada günlük magnezyum ihtiyacımızın yüzde 58'ini karşılamamıza yardımcı olur. Şöyle ki; günlük magnezyum ihtiyacının karşılanması demek vücuttaki enerjinin sürdürülmesi anlamına gelir. Magnezyum aynı zamanda sinir sisteminin düzgün çalışması, metabolizmanın düzgün işlemesi, kas aktiviteleri ve elektrolit açısından önemlidir.

    Kan şekerini düşürür

    kan şekeri

    Bitter çikolatanın glisemik indeksi düşüktür yani kan şekerini hızlı bir şekilde yükseltmez. Tip 2 diyabete karşı korunmanıza yardımcı olur. Çikolatadaki bulunan flavonoidler, hücrelerdeki fonksiyonları düzeltir ve böylelikle insülin direncinin kırılmasına yardımcı olur.


    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler