HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Melih Gökçek Twitter'dan paylaştı: 24 Haziran'dan sonra piyasaya 30 milyar dolar pompalayınca görün gümbürtüyü

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, dolar 4.80 seviyelerinde rekor üstüne rekor kırarken çok konuşulacak bir iddiada bulundu. Gökçek'e göre 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kazanacak ve piyasaya 30 milyar dolar 'pompalanacak.' Melih Gökçek'in dolar çıkışı akıllara Türkiye gazetesi yazarı Necmettin Batırel'in canlı yayındaki sözlerini getirdi.

Melih Gökçek, Twitter'dan 'ABD'nin doları yükselttiğini' söylerken vatandaşların 24 Haziran'daki seçime kadar sabretmesini istedi. Gökçek ayrıca "24 Haziran'dan sonra piyasaya 30 milyar dolar pompalayınca seyreyleyin gümbürtüyü. Dolar tepetaklak düşecek inşallah. O dolar tüccarlarının halini birlikte göreceğiz. Hele cumhurbaşkanımızı yüzde 55-60'la seçelim göreceksiniz sonuçları inşallah" mesajını paylaştı.

Gökçek'in mesajları şöyle:

melih-gokcek

'30 MİLYAR' ÖNERİSİNİ DOLAR/TL 3.50'YKEN BATIREL DE GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Gökçek'in piyasaya 30 milyar pompalama fikri, CNN Türk'te Tarafsız Bölge programında da konu olmuştu. Türkiye gazetesi yazarı Necmettin Batırel, doların 3.50'yi gördüğü zaman kurun düşmesi için 'şakkadak' ifadesini kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) 30 milyar dolar satmasını önermişti. Doların önlemez yükselişi sonrası Batırel'in bu sözleri sosyal medyada tekrar gündem olmuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler