KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Meme büyüklüğünde postür değişikliği

    Meme büyüklüğü toplumda oldukça yaygındır. Sıklıkla kas-iskelet sistemi ile alakalı semptomlar (postür bozukluğu, omuz ve boyun ağrısı) görülür. Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ali Cemal Yılmaz, meme büyüklüğünde postür değişikliği hakkında son derece yararlı açıklamalarda bulundu.

    Meme küçültme operasyonu sonrası meme hacmi ve ağırlığı azaldığı için bu semptomların çoğu geçmekte veya azalmaktadır. Bu sebeplerden dolayı meme küçültme operasyonu çoğunlukla fonksiyonel bir ameliyattır.

    MEME KÜÇÜLTME VE SPOR BAŞARISI

    Büyük memelerde ilaç (ağrı kesici-kas gevşetici), fizik tedavi (poster çalışması) ve uygun sütyen kullanılmasına rağmen iyileşme görülmemiştir. The American Society of Plastic Surgery raporlarına göre 2015 yılında 46,988 tane meme küçültme operasyonu yapılmış, bunlar estetikten ziyade medikal ihtiyaçtan olduğunu söylemiştir.

    Bulgular özgüvenin arttığını, ağrı kesici kullanımının azaldığını ve postoperative aktivitenin artığını göstermiştir. ABD'de askeri birlikte periyodik olarak yapılan fiziksel aktiviteleri (snow, memik ve 2 km koşma) kayıt ediliyormuş.

    Meme küçültme ameliyatı olan kadın askerler de aynı testler geçirilmişler. Ameliyat sonrası koşma ortalama 30 sn. daha hızlı olmuş. Mekik ise 3 tane artmış. Bunlar meme ağırlığının azalması, göğüs ağrısının azalmasına, poster düzelmesi ve akciğer fonksiyonlarının artmasına bağlanmıştır.

    BÜYÜK GÖĞÜSLÜ KADINLAR SPORDA DEZAVANTAJLI MI?

    “Küçük memeli sporcular eğer meme büyütme işlemi yaparsa ne olur?” sorusu bilimsel olarak sadece bir vaka bildirilmiştir. 46 yaşında yüzücü ve spor eğitmeni 225 cc implant ile meme büyütülmüştür.

    Sonrasında 2000 yard’lık serbest stil yüzmede 40 sn. daha geç tamamlamıştır. Bu artış meme ağırlığına ağırlık ve su resistansına bağlanmıştır.

    Op. Dr. Ali Cemal Yılmaz
    Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı

    www.alicemalyilmaz.com
    Instagram: @dralicemalyilmaz
    Facebook: @alicemalyilmazz
    Op. Dr. Ali Cemal Yılmaz - YouTube

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler