YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Meme kanseri riskini düşüren 10 yiyecek

    Bu bahsedeceğimiz gıdalar sayesinde meme kanseri riskini en aza indirmek mümkün. Her 8 kadından birinin belası olan meme kanseri için bu 10 yiyecek çok değerli...

    Zeytinyağı
    iStock-108315591 (1)
    Zeytinyağı meşhur sağlıklı bir yağdır ve şimdiki araştırmalar kanserle mücadele potansiyelinin yüksek olduğunu göstermektedir. İspanya'daki araştırmacılar, bir Akdeniz diyetinin özelliklerinin meme kanseri riskini nasıl etkilediğini izlemek için 5 yıllık 4.300 kadın ile çalışma yaptı. Bir grup kadın, fazladan sızma zeytinyağı porsiyonu tüketmiş, bir başka grup ise fazladan porsiyon fındık ve üçüncü düşük yağ tüketmiş. Çalışmanın sonunda zeytinyağlı grup, sadece yağ kesen kadınlardan % 62 daha az kansere yakalanma riskine sahip olduğu ortaya konmuş.

    Kahve
    kahve

    Kahve bağımlıları için iyi bir haberimiz var. Fudan Üniversitesi'ndeki bilim insanları, her gün bir fincan ekstra kahvenin kanser riskini %3 azaltabileceğini ortaya koydu.

    Elma
    elma

    Elma kabukları kanserle savaşan önemli bir yiyecek. Uzmanlara göre kabuklarda bulunan triterpenoidler ve fitokimyasallar, meme kanseri hücrelerinde tümör büyümesini engelleyebilir veya öldürebilir.

    Ceviz
    iStock-1135036925 (1)
    Marshall Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden yapılan bir araştırmaya göre küçük bir aperatif ceviz bile meme kanserinin önlenmesinde büyük bir etki yaratabilir. Fareler üzerinde yapılan bir deneyde, günde iki porsiyon ceviz verilen grubun kanser büyüme oranı yüzde 80 oranında durmuştur. Bu bulguları insanlar için doğrulamak adına daha fazla araştırmaya ihtiyaç olsa da diyetinizden eksik etmemeniz gerekiyor.

    Brokoli
    iStock-854340628 (2)

    Brokoli, lahana, turp ve karnabahar gibi sebzeler meme kanseri hücrelerinin büyümesini durdurabilir. Roswell Park Kanser Enstitüsü'ndeki bir araştırma, özellikle brokoli yemenin meme kanseri riskini azalttığını ortaya koydu.

    Yaban mersini
    iStock-1056519936
    Amerikan Kanser Araştırmaları Birliği tarafından yayınlanan 2010 tarihli bir araştırma, yaban mersini içindeki fitokimyasalların kanser hücrelerine karşı agresif şekilde hareket ettiğini ve yayılmalarını önlediğini gösterdi. Ayrıca yaban mersini tümörlerin boyutunu da etkileyebilir.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler