KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Meme onarım ameliyatı hakkında bilmeniz gereken 10 şey

    Meme onarım ya da meme rekonstrüksiyonu olarak bilinen estetik operasyon, meme kanserine bağlı olarak memesi alınan kadınlarda meme dokusunun yerine konulması işlemine verilen isimdir. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Burak Türkyılmaz, 10 adımda meme onarımı ameliyatı hakkında detaylı bilgiler sundu.

    Bu operasyon hakkında çok fazla bilginin olmaması ve kişilerin doğru şekilde bilinçlendirilmemesi sonucunda meme kanserine yakalanan kadınlar için zorlu bir psikolojik süreç başlar. Bu durum hayati tehlikeye bile neden olabilir.

    Öyle ki, masektomi uygulanma ihtimali sebebiyle bulgularını görmezden gelen veya düzenli kontrollerine gitmeyen pek çok kadın olduğu bilinir. Meme kanseri erken teşhis ile tedavi edilebilen ve onarım operasyonları ile kişinin hayatına fiziksel ve ruhsal açıdan eskisi gibi devam edebilmesine olanak sağlayan rahatsızlıklardan biridir. Bu nedenle de hem meme kanseri hem de meme onarımı ile ilgili bilinçlenmek çok önemli.

    LÜKS DEĞİL İHTİYAÇ

    Meme onarımı estetik bir müdahale olması sebebiyle yanlış anlaşılan operasyonlardan birisidir. Estetik operasyonlar bazı kişiler tarafından lüks bir davranış biçimi olarak görülse de bu uygulama, kişinin psikolojik açıdan kendini iyi hissetmesi, öz güvenini kaybetmemesi için çok mühim.

    RİSKLER DEĞİŞMİYOR

    Meme estetiği ile meme onarım estetiği arasında risk açısından herhangi bir farklılık bulunmaz. Pek çok insan meme kanseri sonrasında yapılan meme rekonstrüksiyonunun çok daha riskli olacağını düşünse de yapılan araştırmalar sonucunda bu operasyonun risklerinin meme estetiğinden daha yüksek olmadığı gözlemlendi.

    SEÇİM SİZE AİT

    Meme onarım estetiği operasyonunda kişinin kendi dokusu kullanılabileceği gibi implantlar da tercih edilebilir. Elbette doktorun yönlendirmesi her şeyden önemli olsa dahi kişiler rahatsızlık duyacaklarsa kendi dokularının kullanılmasını talep edebilirler.

    GEÇ KALMIŞ OLMANIZ İMKANSIZ

    Masektomi işlemi geçiren kadınlar meme onarım estetiğinin masektomi ile aynı anda yapılması gerektiği düşüncesi ile bu operasyon için geç kaldıklarını düşünebilirler. Ancak işlemin sonrasında da meme onarım estetiği yaptırmak mümkün.

    DOĞAL GÖRÜNÜM MÜMKÜN

    Meme estetiğinin sonuçlarının doğal olmayan görünüme neden olabileceğine dair bir ön yargı var. Bunun oluşmasının temel nedeni geçmişte çok dikkat çeken ve doğal görünümü yok eden estetik operasyonlardır. Oysa günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte doğal görünümü yakalamak mümkün.

    TEDAVİNİZ YARIM KALMAZ

    Masektomi işleminin ardından kemoterapi ya da ışın tedavisi devam edebilir. Eğer masektomi sonrasında bu tedavilerin yapılması gerekiyorsa ilk ameliyatta doku genişletici uygulanarak meme onarımı estetiği için süreç başlatılabilir ve bu meme kanseri tedavisini aksatan bir uygulama değildir.

    BİREBİR AYNI DOKU YAPILIR

    Meme onarımı sadece kıyafetlerinizin altından kendini belli edecek bir meme dokusu oluşturmaz. Meme ucu da dahil olmak üzere tamamen doğal ve kişinin kendi meme yapısının aynısına sahip bir meme yapmak mümkün.

    YILLARCA UĞRAŞMAK ZORUNDA DEĞİLSİNİZ

    Masektomi işleminden sonra altı ay içerisinde eski görüntüye kavuşabilinir. Bu operasyonda defalarca bıçak altına yatmaya ve uzun süreler beklemeye gerek yok.

    Masektomi anında kişinin kendi dokusu ile meme onarımını tamamlamak mümkün ancak bu durumda kişinin doktorunun uygulama sonrasında kemoterapi ya da ışın tedavisi almayacağına dair karar vermesi gerek.

    Eğer işlemin ardından süreç devam edecekse doku yerleştirilecek cep oluşturmak için genişletici uygulanır. Sonrasında sadece bir operasyon ile meme onarımı tamamlanır.

    KISA SÜREDE GÜNLÜK YAŞAMA DÖNÜŞ

    Meme onarımı sonrasında drenlerin çıkarılması ile birlikte kişi biraz pasif kalmak şartıyla günlük hayata dönüyor. Ağır kaldırmak ve kolları yoran hareketler yapmamak bu süreçte yeterli. Yaklaşık 1,5 ay sonrasında ise tamamen normal yaşama dönüş mümkün.

    HASTALIĞI TETİKLEMEZ VE TEKRARLATMAZ

    Meme estetiğinin meme kanserine neden olduğuna dair bir şehir efsanesi olsa da ne meme estetiği ne de meme onarım estetiği operasyonları kesinlikle meme kanseri ihtimalini yükseltmez.

    Op. Dr. Burak Türkyılmaz
    Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

    www.drburakturkyilmaz.com
    Facebook: @drturkyilmaz
    Instagram: @drturkyilmaz
    YouTube - Op. Dr. Burak Türkyılmaz

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler