KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Meme onarımıyla yeni başlangıçlara adım atın!

    Meme kanserinin, tüm dünyada kadınların en sık karşılaştıkları kanser türü olduğunu söyleyen Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Burak Türkyılmaz, memenin alınması sonrası yapılan meme rekonstrüksiyonu hakkında bilgilendirici açıklamalarda bulundu.

    Kanser, tümör, kist gibi nedenler yüzünden memenin alınması, kadınları hem fiziksel hem de ruhsal olarak çöküntüye uğratmaktadır. Meme kaybı yaşayan kadınlar, sosyal hayata uyu sağlamada güçlük yaşayabilir. Bu problemler meme onarım ameliyatları ile giderilmektedir. Tıpta yaşanan teknolojik gelişmeler ve meme onarım ameliyatlarında başarı şansı da yükselmiştir.

    Hem Psikolojik Hem Sosyolojik Etkiliyor!

    Meme onarım ameliyatları, meme kanseri nedeniyle alınan memenin doğal hale getirilmesi için yapılmaktadır. Bir kozmetik ameliyatından ziyade, bir hastalık nedeniyle kaybedilen bir organın yerine konması ameliyatıdır.

    Meme kaybı kadını psikolojik olarak olumsuz etkilemesinin yanı sıra sosyal çevreden de soyutlamaktadır. Meme onarım ameliyatından sonra çoğu hastada hayata yeniden başlamış gibi hissediyor. Aile, sosyal ve cinsel hayata daha uyumlu hale gelebiliyorlar. Bununla birlikte hastaların psikolojik ruh halini de güçlendirerek, hastalıkla daha güçlü bir şekilde mücadele etmelerini sağlıyor.

    Erken Teşhis Önemli!

    Kanser nedeniyle memesini kaybeden her kadın bu ameliyatı olabilir. Bu ameliyat, kanserli memenin alınmasıyla eş zamanlı olarak yapılabileceği gibi daha sonradan da gerçekleşebiliyor.

    Meme kanseri tedavisinde, meme onarımı çoğunlukla erken evredeyken yapılabiliyor. Bu nedenle erken teşhis hayati önem taşıyor. Erken onarımın en büyük faydası ise meme derisi korunarak mastektomi yapılan hastada eş zamanlı olarak meme onarımını da gerçekleşebiliyor. Bu şekilde hasta memesi alındıktan sonra herhangi bir travma yaşamadan hayatına devam edebiliyor.

    Op. Dr. Burak Türkyılmaz
    ** Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif
    Cerrahi Uzmanı
    www.drburakturkyilmaz.com
    https://www.instagram.com/drturkyilmaz

    **

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler