KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Metabolizma hızlandıran altın gibi öneriler

    Metabolizmanızı arttıracak önerileri sizin için derledik.

    Siz de 'Su içsem yarıyor' diyen grupta mısınız? O zaman bu yazımızı okumanızda fayda var. Çünkü bunu demenizin nedeni büyük ihtimalle metabolizmanızın yavaş olmasından kaynaklanıyor. İşte metabolizmanızı arttıracak o öneriler.

    • Vücudumuz için su içmemiz çok önemli. Su miktarında azalma, vücutta yağ miktarının artmasına neden olabiliyor. Günde 10-12 bardak su içmek metabolizma hızınızda ciddi artışa neden olacaktır.

    • 3 ana öğün, 3 ara öğün olmak üzere günde 6 öğün yemek tüketmek metabolizmayı hızlandırıyor. Ayrıca bu yemekleri yavaş yavaş yemek de oldukça önemli. Az az, sık sık yiyerek kan şekerinizi belli bir seviyede tutabilirsiniz.

    • Yeşil çay içmeyi ihmal etmeyin. Yeşil çay metabolizma hızını arttırıp yağ yakımına yardımcı olur. Günde 2 bardak yeşil çay içerek matabolizma hızınıza katkıda bulunabilirsiniz.

    • Posa tüketimini arttırabilirsiniz. Özellikle taze sebze ve meyveler , kurubaklagiller ile tam tahıllı ürünleri de düzenli tüketmeniz önemli. Çünkü lif metabolizmayı hızlandırıyor. Posa vücudun insüline olan ihtiyacıda azaltıp diyabete karşı koruyor.

    • Fiziksel aktivitenizi arttırın. Bunu günlük yaşantınızın bir parçası haline getirmenizde fayda var. Daha enerjik, hareketli ve zinde hissetmenizi sağlayacak ve metabolizmanızın hızını olumlu yönde etkileyecektir. Günlük en azından yarım saat hızlı tempoda yürümek sizin yararınıza olacak.

    • Günde en az 6 saat uyuyun. Uykunun fazlası da azı da metabolizma hızını etkiliyor. Bu yüzden en az 6, en fazla 8 saat uyumak daha doğru bir seçenektir. Uzmanlar vücudumuz için en sağlıklıklı uyku saatlerinin 23:00-06.00 arası olduğunu söylüyor. Bu saatlerde uyanık olmak metabolizma hızını olumsuz etkiliyor. Bu yüzden uyku uzunluğunuza ve yatış saatinize dikkat edin.

    uyku-duzeni

    • Proteinsiz kalmayın. Vücudumuz proteinleri sindirirken daha fazla enerji harcadığı için metabozlizmayı da hızlandırıyor. Ama bu sadece protein alın anlamına gelmiyor Karbonhidrat almadan sadece proteinle yapılan diyetlerden de uzak durmanız gerekiyor.

    • Güne muhakkak kahvaltı ederek başlayın. Akşam yemeğiyle kahvaltı arasında uzun bir süre geçiyor. Kahvaltı yapılmadığında ise bu süre daha da fazlalaşıyor. Uzun süre açlık, metabolizma hızını oldukça yavaşlatan bir etken. Bu yüzden sabah kalktığınızda metabolizmanızı harekete geçirmek için muhakkak kahvaltı yapmanız gerekiyor.

    • Metabolizma hızlandırmanıza yardımcı olacak enerjik kahvaltılarınızı Arzum katı meyve sıkacakları ile hazırlayabilir veya mükellef kahvaltıların vazgeçilmezi kızarmış ekmekleri Arzum ekmek kızartma makineleriyle keyifli bir hale dönüştürebilirsiniz. Vodafone Altın Kulüp’ün kadınlara özel sunduğu indirimlerle bu keyfi iki katına çıkarabilirsiniz. Şimdi arzum.com.tr’de anında %40 indiriminiz var. Siz de hemen ALTIN KULUP yazıp 7000’e ücretsiz SMS gönderip üye olabilirsiniz. Ardından Vodafone Yanımda uygulamasına girip, Avantaj Cepte menüsünden indirim şifrenizi alabilirsiniz. Sağlıklı yaşamak şimdi daha eğlenceli.

    .


    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler