HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meydanlar boş kaldı

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına bu yıl birçok ilde Atatürk anıtlarına çelenk koyma tartışmaları ve vatandaşların törenlere ilgi göstermemesi damga vurdu.

Meydanlar boş kaldı

Adana’da 100 bin kişilik meydanda sadece 50 vatandaşın bulunması gözlerden kaçmadı

[**

**](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/chpde-celenk-kavgasi-torende-kavga/10594/663384/)

[**

**](http://video.mynet.com/habervideo/Anitkabir-de-30-Agustos-Kutlamalari/1467946/ )

[**

**](https://www.mynet.com/turk-tarihinin-donum-noktasi-110100648566)

[**

**](http://video.mynet.com/habervideo/Protokol-toreni-ayakta-izledi/1467955/)

[**

**](http://video.mynet.com/habervideo/Ankara-daki-gecit-toreni/1467956/)

[**

**](http://video.mynet.com/habervideo/Bursa-da-saygi-durusu-krizi/1467957/)

[**

**](http://video.mynet.com/habervideo/Isparta-da-Celenk-gerginligi/1467953/)

ADANA: 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın kutlandığı 100 bin kişilik meydan boş kaldı. Törenleri izlemeye yaklaşık 50 sivil katıldı. Kutlamaları izleyen CHP Adana Milletvekilleri Ümit Özgümüş ve Ali Demirçalı, düşük katılımı eleştirdi. Özgümüş, “Mustafa Kemal’in bıraktığı emanetler bilinçli olarak unutturulmaya çalışılıyor”, Demirçalı ise, “Özellikle katılımın az olmasını isteyen bir kesim var sanki” diye tepki gösterdi.

İSTANBUL: İstanbul’daki resmi tören Vatan Caddesi’nde yapıldı. Ayrıca Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda da bir tören düzenlendi. Bu yılki kutlamada Cumhuriyet Anıtı’na Valilik, 1’inci Ordu Komutanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait çelenkler dışında çelenk bırakılmadı.Protokolun arka tarafında bulunan sivil toplum kuruluşu veya siyasi parti temsilcileri, törende İstiklal Marşı öncesi Atatürk ve silah arkadaşları için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmamasına tepki gösterdi.

ÇANAKKALE: Cumhuriyet Meydanı’ndaki törende gaziler kendilerine yer ayrılmamasına tepki gösterdi. CHP de alternatif tören yaptı. Demokrat Parti’nin Atatürk Anıtı’na çelenk koymasına izin verilmedi.

MUĞLA: Atatürk Anıtı’na siyasi partilerden yalnızca CHP çelenk koydu. Ortaca ilçesindeki kutlamalarda İşçi Partisi üyelerinin Atatürk Anıtı’na çelenk koymalarına izin verilmedi.

DENİZLİ: Kutlama sadece 15 dakika sürdü. Atatürk Anıtı önündeki törene katılan yaklaşık bin kişi, askerleri alkışladı.

İZMİR: 30 Ağustos ellerde Türk bayrakları, dillerde kahramanlık marşları ile coşkuyla Alsancak Meydanı’nda kutlandı. Sekiz aylık Emir Buğra Çıtak da 80 yaşındaki Osman Aslan da kutlamalara katıldı. Aslan, töreni yün çorapları ve çarıklarıyla izlerken, “Bu zafer çarıkla kazanıldı” dedi.

BURSA: Kutlamalarda Atatürk Anıtı’nda saygı duruşunda bulunulmaması, törene katılan Cumhuriyet Kadınları Derneği üyelerinin tepkisine neden oldu. Vali Harput, “Yönetmelik değişti. Biz yönetmeliği uyguladık” dedi.

ZONGULDAK: Gazipaşa Caddesi’ndeki resmi geçit törenine halkın ilgisiz olması nedeniyle kaldırımlardaki boşluklar dikkat çekti. Vatandaşlar, sadece protokol tribünün karşısındaki alanı doldurarak töreni izledi.

ERZURUM: Havuzbaşı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ile başlayan törenlere vatandaşların fazla ilgi göstermediği görüldü.

MERSİN: Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene mülki amirler, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve az sayıda vatandaş katıldı.

GAZİANTEP: İstasyon Meydanı’ndaki kutlamalara geçtiğimiz yıllara oranla çok az sayıda katılım oldu. Töreni yaklaşık 200 kişi izledi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler