Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Mezun Olunca İş Dünyasında Size Avantaj Sağlayacak 7 Yabancı Dil

    İngilizce'yi artık herkes biliyor, bu dillerin kurlarına abanmanızı öneririz.

    Rusça

    Türkiye'nin turizm sektörü ve saçmasapan belden aşağı esprilerimize konu olmanın yanı sıra; Rusça tüm dünyada 160 Milyon'dan fazla insan tarafından anadil olarak konuşuluyor arkadaşlar...

    Özellikle inşaat sektöründe yükselen değer olan Rusça, dünya üzerinde 6 ülkenin yasal dili olarak kabul edilmiş durumda. Rus piyasasına hakim olan iş adamlarının çok iyi İngilizce konuşamamaları, arada çevirmen kullanılmasına veya Rusça konuşan şirketlerin birbiri ile daha sık iş yapmalarına sebep oluyor.

    Rusça'nızı geliştirip bu kulvarda bir adım öne geçebilirsiniz.
    Geçmeyebilirsiniz de, biz geçmedik mesela. Size kalmış.

    Fransızca

    Dünya üzerinde yalnızca 74 Milyon insan anadili olarak Fransızca konuşuyor olsa da, Fransız kolonilerini ve eski sömürge ülkeleri de hesaba katacak olursak bu sayı 335 Milyon insana erişiyor. Az değil.

    Fransızca'nın İngilizce'den önceki dünya dili olduğunu, hala birçok Afrika ve Akdeniz şirketinin iletişim dili olarak Fransızca'yı tercih ettiğini de unutmayalım...

    Yani üniversitede okuduğunuz bölüm ya da hayalleriniz gereği yolunuz Afrika'nın Akdeniz kıyıları ile kesişecek olursa, Fransızca doğru tercih.

    Söylememize gerek yok ama; eğer sanatla uğraşıyorsanız da Fransızca doğru tercih tabii, müzikten edebiyata kadar pek çok alanda.

    Japonca

    127 Milyon insan anadili olarak Japonca konuşuyor.

    Japonya'nın teknoloji konusunda tüm dünyaya kurduğu üstünlüğü ve robotik endüstrilerdeki kârının 2025 yılında 70 Milyar Dolar'a ulaşacağı ön görüsünü filan göz önünde bulundurunca da bu eski Asya dili oldukça mantıklı bir seçenek haline geliyor pika pika.

    Portekizce

    Dünyada 202 Milyon insan Portekizce'yi anadili olarak konuşuyor.

    İspanyolca'ya çok benzeyen ama onun kadar popüler olmayan bu dili öğrenirseniz; dünyada 9 ülke tarafından resmi dil kabul edilen bir dili öğrenmiş olacaksınız.

    **9 ülkenin resmi dili = İş dünyasında sağlam avantaj

    **.

    Peki bu ülkeler hangileri? Mesela Brezilya var, Angola olur, Makau yürür, Cape Verde nerde bilmiyoruz, Portekiz tabii ki, vesaire.

    Arapça

    Taksim esnafı olmayı düşünüyorsanız zaten mutlaka öğrenmeniz lazım!

    Taksim esnafı olmayı düşünmüyorsanız da, Arapça dünyada 223 Milyon insan tarafından anadil olarak konuşuluyor; 27 ülkenin de resmi dili olarak kabul edilmiş durumda.

    İnşaat sektöründe iyi iş yapıyor örneğin Arapça, ya da birşeyler ihraç etmek isterseniz de ihracatımızı Arapça konuşan ülkelere yoğunlaştırdığımız bir dönemdeyiz hazır...

    Bu dili öğrenmenin diğer avantajları da bol Arapça kelime destekli konuşan büyüklerimizi daha iyi anlayabilmemiz, Arapça'dan fazla fazla kelime aparmış olan hukuk sistemimizi daha iyi algılayabilmemiz, ve de elbette İslami sebepler.

    İspanyolca

    Dile kolay. 406 Milyon insan, anadil olaraktan.

    İspanyolca, günümüzde yabancı dil kursu noktasında en popüler dillerden biri zaten, bu popülerliğinin oldukça sağlam sebepleri var: bir kere, dünyada 20'nin üzerinde ülke İspanyolca'yı resmi dil olarak kabul etmiş durumda.

    Ayrıca, biz İngilizce diye bilsek de; Amerika Birleşik Devletleri'nin yarısı filan İspanyolca konuşuyor. Özellikle güney eyaletlerinde tabelalar bile hem İngilizce hem İspanyolca.

    Bütün bunların yanında, Türkiye ile Güney Amerika ülkeleri arasında birer birer ticaret anlaşmaları yapılmaya başladığını da unutmamak gerek. Bir de Penelope Cruz'u unutmamak gerek.

    Çince

    Buyrun şu resimle hemen öğrenmeye başlayın.

    Mandarin Çincesi'ni dünya üzerinde 935 Milyon insan anadili olarak konuşmakta.

    Ayrıca dünyanın en büyük şirketlerini bünyesinde barındıran Çin ile aynı dili konuşmanın yanı sıra, Endonezya, Tayland, Malezya, Singapur, Brunei, Filipinler ve Mongolya ile de aynı dili konuşuyor olacaksınız.

    Varın işin business boyutunu siz düşünün.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler