YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    3 Malzemeli Tarifle Mışıl Mışıl Uykuya Dalın: Altın Süt

    İnsomnia tüm yaşlardaki insanları, özellikle de yaşlıları etkileyen çok yaygın bir uyuyamama hastalığıdır. İnsomnia hastalığının pek çok nedeni olabilir ama başlıca nedenler hareketsizlik, bazı ilaçlar, kaygı, kronik hastalıklar ve kalitesiz uyku alışkanlıklarıdır.

    Bazılarımız uyuyabilmek için uyku ilaçları kullanıyoruz. Ama ilaç kadar ve hatta daha iyi etki eden doğal bir tedavi var! Bu karışımın adı “Altın Süt” ve hindistan cevizi sütü, karabiber, zerdeçal, zencefil ve bal içeriyor. Ayrıca uykuya dalmanıza yardımcı olmasının yanı sıra sağlığınıza da iyi geliyor!

    Bu karışım neden bu kadar yararlı?

    Zerdeçal bu sütün içerisindeki sağlığınıza en faydalı olan malzeme. Zerdeçalın etkin içeriği kürkümin, güçlü bir antioksidan ve iltihaplanmayı engelleyici bir madde. Çalışmalar zerdeçalın periferik nöropati, romatizmal eklem iltihabı ve migren gibi pek çok kronik hastalığın neden olduğu ağrıları yatıştırabileceğini gösteriyor. Ayrıca zerdeçalın pahalı olmaması ve bulunmasının kolay oluşu büyük avantaj.

    Zerdeçalın diğer faydaları:

    • Antibakteriyel ve antimikrobiyal.

    • Kanser hücrelerini öldürür ve tümör oluşumunu durdurur.

    • Kan şekeri seviyesini düzenler.

    • Kolesterolü kontrol altında tutar.

    • Kalp damar sistemini destekler.

    • Yaraların iyileşmesini kolaylaştırır.

    • Bağışıklık sistemini destekler.

    • Ruh sağlığını iyileştirir.

    • Organları toksinlerden arındırır.

    Hindistan cevizi sütünün faydaları:

    Hindistan cevizi sütü çok besleyicidir! E, C ve B vitaminleriyle doludur. Ayrıca kalsiyum, magnezyum, demir, selenyum ve fosfor minerallerini içerir. Laktoz içermediğinden laktoz intoleransı olan kişiler inek sütünün hoş olmayan yan etkilerine maruz kalmadan içebilirler. Hindistan cevizi sütündeki yağ, kolesterol seviyelerinin düşük kalmasına yardımcı olan iyi yağlardan. Ayrıca zerdeçal yağda çözünen bir besin olduğundan, hindistan cevizi sütündeki yağ zerdeçalın sağlığa muhteşem yararlarını daha iyi absorbe etmemize yardımcı oluyor.

    Zencefilin yararları:

    Tadının harika olmasının yanında sağlığa da yararları var. Çalışmalar zencefilin ağrıyı ve iltihaplanmayı azalttığını, tansiyonu düşürdüğünü, insülini düzenlediğini, mikropları öldürdüğünü ve sindirim sistemini rahatlattığını gösteriyor.

    Bal ve karabiberin yararları:

    Karabiber antibakteriyel özelliğe sahip ve soğuk algınlığı, grip, alerjiler ve hava kirliliği nedeniyle ortaya çıkan göğüs tıkanıklığını hafifletebilir. Ayrıca bal sadece sütü tatlandırıp tadını harika hale getirmez, bakteri önleme, mantar önleme, ülseri yatıştırma, kan şekerini düzenleme, kanseri ve kalp rahatsızlığını önleme gibi sağlığa pek çok yararı vardır.

    Malzemeler:

    • 2 bardak hindistan cevizi sütü

    • 1 çay kaşığı zerdeçal

    • 1 dilim zencefil

    • 1/4 çay kaşığı karabiber

    • Göz kararı bal

    Hazırlanışı:

    Bal dışındaki tüm malzemeleri tencereye koyun. Orta ateşte kabarcıklar çıkana kadar ısıtın. Isıyı düşürün ve 5 dakika pişmeye bırakın. Ocaktan alın, zencefili içinden alın ve bal ekleyin.

    Editör notu: Her zaman olduğu gibi, herhangi bir sağlık sorununuz varsa ve bir doktor gözetimi altındaysanız, bunu içmeden önce doktorunuza danışın. Sağlıcakla!

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler