HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mission Lifeline gemisindeki 52 sığınmacı Fransa'ya geldi

Fransa İçişleri Bakanı Gerard Collomb, bu sığınmacıların iltica haklarından faydalanacaklarını açıkladı

PARİS (AA) - Fransa İçişleri Bakanı Gerard Collomb, sivil toplum kuruluşu Mission Lifeline'a ait gemide bulunan sığınmacılardan 52'sinin Fransa'ya geldiğini bildirdi.

Collomb, yaptığı yazılı açıklamada, Mission Lifeline'a ait gemide bulunan sığınmacılardan 52'sinin Fransa'ya ulaştığını ve bu sığınmacıların iltica haklarından faydalanacaklarını belirtti.

Bakan Collomb, Fransa'nın bu sığınmacıları kabul ederek ülkesinin diğer Avrupa ülkeleriyle dayanışma içinde olduğunu gösterdiğini ifade etti.

Mission Lifeline'nın Libya açıklarında kurtarılan 233 kaçak göçmeni taşıyan gemisi, bir hafta önce Malta'ya gelmişti.

Hollanda bandıralı gemide bulunan göçmenlerin işlemleri tamamlandıktan sonra Malta, İtalya, Fransa, İrlanda, Lüksemburg, Portekiz, Belçika ve Hollanda arasında dağıtılması konusunda anlaşmaya varılmıştı.

Gemi, iki hafta önce İtalya ve Malta arasında gerginliğe yol açmıştı. İtalya İçişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini, geminin Malta tarafından kabul edilmesi ve gemi mürettebatının gözaltına alınması gerektiğini ileri sürmüştü. Daha önce de göçmenleri taşıyan başka bir geminin kabulü konusunda İtalya'yla kriz yaşayan Malta tepki göstermişti.

Salvini, geçen hafta da İtalya'ya gelmesi durumunda gemi mürettebatını "yasa dışı göçe yardım etmekten" yargılayacaklarını dile getirmişti.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler