KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Mükemmel yaz makyajı için 6 püf noktası

    İşte sıcaklara karşı savaşan yaz makyajı için basit püf noktaları

    Şimdi güneşin en sıcak, en parlak ve en keyifli zamanlarının tadını çıkarma zamanı! Tüm kış yaz mevsiminin gelmesini beklesek de yaz mevsiminin beraberinde getirdiği bazı zorluklar da yok değil.

    Yazın biz kadınları zorlayan en büyük problemlerden bir tanesi sıcak havada akan dağılan, yapışan makyajlar. Peki "bu sorunla nasıl mücadele edeceğiz?" derseniz, yanıtı sandığınızdan daha kolay. İşte sıcaklara karşı savaşan yaz makyajı için püf noktaları...

    1.Doğru nemlendirme

    Unutmayın, cildinize uyguladığınız bakım ürünleri de makyaj kadar önemlidir. Bu nedenle özellikle yaz aylarında nemlendirici kullanırken yağsız nemlendirici kremleri uygulayarak mükemmel yaz makyajı için ilk adımı atabilirsiniz.

    nemlendirici

    2. Baz kullanma

    Her kadının isteği, yazın yaptığı makyajın sıcaktan akmaması... Yaz aylarında yapılan makyajın uzun süre sabit kalabilmesinin yolu ise bazlardan geçiyor. Yaz sıcaklarına karşı tek kat sürdüğünüz fondöten yeterince dayanıklı olmayacağı için makyaj uygulaması yaparken muhakkak baz kullanmanız gerekiyor.

    makyaj-bazi

    3. Hafif makyaj

    Unutmayın, makyaj sıcak havalarda hareket etmeyi sever ve yazın yapılan makyajları sabit tutmak biraz zordur. Bu yüzden ne kadar az makyaj, o kadar az dağılma riski demek! Yaz sıcaklarında bunalırken bir yandan da makyajınız aktı mı diye kontrol etmek istemiyorsanız, sadece ihtiyaç duyduğunuz bölgelerde renkli bir nemlendirici ve bir kapatıcı kullanmanız yaz makyajınız için yeterli olacaktır.

    dogal-makyaj

    4. Bronzer

    "Yaz mevsimin yıldız parçası nedir?" diye sorsanız, hiç düşünmeden yanıtımız "bronzer" olur. Cildinizde doğal bir görünüm elde etmek için güneşin yüzünüzde değdiği çıkık yerlere; burun, çene, elmacık kemikleri gibi noktalara bronzer uygulayabilirsiniz. Bronzer, gözlerinizin daha parlak, dişlerinizin ise daha beyaz görünmesine yardımcı olacak. Ufak bir ipucu: Kısa saçlara sahipseniz veya saçlarınızı at kuyruğu şeklinde topladıysanız, boynunuza da bronzer sürerek otantik bir görünüm yakalayabilirsiniz.

    bronzer

    5. Şeffaf renkler

    Yaz makyajı uygularken koyu ve çok parlak far ve rujlar yerine, daha hafif, açık renkleri tercih edebilirsiniz. Bu yüzden yaz aylarında makyaj yaparken favori renkleriniz arasına nude tonları gönül rahatlığıyla ekleyebilirsinz. Bu tonlar, yazın daha doğal, daha canlı bir görünüm elde etmenize yardımcı olacaktır.

    nude-makyaj

    6. Suya dayanıklı ürünler kullanın

    Bildiğiniz gibi yazın getirdiği nem yüzünden yüzünüz de tere maruz kalıyor. Bu durumda makyajınızın akmasını engellemek için suya dayanıklı olan ürünleri tercih edebilirsiniz. Yaz için yeni bir ürün satın alırken özellikle suya dayanıklı olanları tercih etmenizde fayda var.

    maskara

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler