SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mustafa Cengiz: Badou Ndiaye'de son karar Fatih Terim'in

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, şampiyonlukla ilgili konuşurken dikkat çeken ifadeler kullandı. Mustafa Cengiz, Fatih Terim'in Galatasaray için Arsene Wenger, Alex Ferguson gibi olduğunu söylerken Badou Ndiaye transferi için son sözün Fatih Terim'de olduğunu söyledi. Mustafa Cengiz ayrıca Abdurrahim Albayrak'ın hastaneye kaldırıldığını ancak akşam yapılacak şampiyonluk kutlamalarında olacağını belirtti.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz beIN SPORT HABER'e özel açıklamalarda bulundu.

Sezonu şampiyon kapatan Galatasaray'ın başkanı Mustafa Cengiz, hem şampiyonlukla ilgili hem de diğer konularda önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Mustafa Cengiz'in beIN SPORTS HABER'e yaptığı açıklamalar...

FATİH TERİM’İ VE BİZİ TARAFTAR GETİRDİ’

“Fatih Terim için moral motivasyon sözleri kullanılıyor. Sadece yaşam koçu gibi takdim ediliyor. Hangi teknik ve bilgisayar konularında çalıştığını ben biliyorum. Penaltı anında kaleye bakmadık. Gol sesini duyunca dönüp baktık. Uçağa bindiğimizde gelen haberler bizi şaşırttı. Taraftar bir kıyam yaşattı. Göreve geldiğimizden bu yana bir kıyam yaşadık. Taraftarla coşkulu bir şey yaşadık. İlk defa şampiyon olmuyoruz ama bu şampiyonluk çok anlamlıydı. Şampiyonlukta en büyük pay kimin derseniz ben taraftarın derim. Taraftar Fatih Terim’i getirdi, bizi oraya getirdi. Eğrisi doğrusuna denk geldi ve bize nasip oldu. Florya bizim değil, taraftarın, oraya girdiler. Çimlerin heba olması pahasına... Biz bu insanlara saygımızdan Florya’nın kapılarını açtık. Bizim yüreğimiz böyle, ben de kale arkasından geldim. Ben de taraftardım. UEFA da bizi izliyor. Monitoring yapıyor. UEFA şu anda bile takip ediyor bizi. Taraftara açık olan rekor idmanı biz görselleriyle sunduk. UEFA’ya böyle bir potansiyel, böyle bir Türkiye var dedik. Türkiye futbolla yatıyor futbolla kalkıyor. Gerek içeride gerek dışarda sorunlarımız var. Buna rağmen halk futbola geliyor. Üstüne bir de bedel ödüyor taraftarımız. Türkiye futbol, tutku ülkesi...”

‘BAŞKANLARIMIZIN HEPSİNİN KATKISI VAR’

“İnan edin, başarısızlık öksüz ve yetimdir. Başarılı olursanız piyangoda ikramiye kazanmış gibi yeni akrabalarınız çıkar. Bu şampiyonlukta başkanlarımızın hepsinin katkısı var. Alp Yalman abimin, Duygun başkanımızın da katkısı var. Ayağa kalkmak. Kanalları açmak bize nasip oldu, taraftarın Fatih Hocanın, Abdurrahim kardeşim ve bütün yönetimin çabasıyla bize nasip oldu.”

‘GS TV BUGÜN HD YAYINA GEÇECEK’

“Mali sorunlarla uğraşırken yaşadığımız çok acı şeyler var. BeIN SPORTS’a çok teşekkür ederim. Vadistanbul’da dev panoyu kurdu, bize destek oldu. Burada yapsak zemin kırılacaktı. Yousef Al-Obaidly Bey’e de teşekkür ediyorum. Taraftara ‘GS TV bütün platformlarda yer alacak ve HD yayına geçecek’ demiştik. Bugün 19:05 te HD yayına geçecek. Dün bizim için müthiş bir şeydi. 19:05 aynı zamanda Atatürk’ün bağımsızlık ateşini Samsun’a ayak basarak ateşlediği gün. Böyle bir rastlantıyla ben onurlandırıldığım ve Galatasaray taçlandırıldığı için çok mutluyum”

‘İRADENİN SAHİBİ GENEL KURUL’

“Şu anda bile mali sorunlar ile uğraşıyoruz ama bunu taraftarlara hissettirmek istemiyoruz. Galatasaray’ın marka değerinin gerilemesini istemiyoruz. Başkanlık mı, şampiyonluk mu derseniz şampiyonluk derim. Çünkü ben bir taraftarım. Benim içimdeki fırtınaları anlatamam. İstenmediğim yerde durmam. Taraftarın dediğine dikkat ederim. İradenin sahibi Genel Kurul. Israr etmem. Bizimki tamamen gönül işi... Genel kurul kime teveccüh ederse onu gösterir. Seçimde 4 aday yarışacak. Adayların artması beni mutlu ediyor. Demek ki tünelin ucunda ışık göründü. Umarım o ışık, tren değil, aydınlık bir gelecektir ve umarım o aday sayısı ileride 8’e çıkar.”

‘GERGİN ORTAMLARDA MAÇ İZLEMEK İSTEMİYORUZ’

“Çok sıkı Fenerbahçeli, Beşiktaşlı, Trabzonsporlu arkadaşlarım var. Yanımda Fenerbahçeli, Beşiktaşlı arkadaşlarım var gibi onları kırmayacakmış gibi konuşuyorum. Bizler yan yana maçlar izledik. Bizler kavgalı, gergin ortamlarda maç izlenmesini istemiyoruz. Taraftar burada şarj değil deşarj olsun. Taraftar birbirine takımsın, ironi yapsın...”

‘BENİM AMACIM BAŞKAN OLMASAM DA DOĞRU İSİMLERİN YÖNETİCİ OLMASI’

“Başkanlığa aday olduğum bir ay içinde, tepki almama rağmen Fatih Hoca ile göreve geldiğimde çalışacağımı söyledim. Bunu rakibim söylemedi. Benim amacım başkan olsam da olmasam da doğru isimlerin yönetici olması. Hocam Galatasaraylı ve Divan Üyesi. Ben göreve geldiğimde cumartesi gecesi beni aradı. ‘Başkanım hayırlı olsun tebrik ediyorum’ dedi. ‘Tüm arkadaşlarımla istifaya hazırım’ dedi. ‘Hocam, sizi oraya getiren forse eden insan benim’ dedim. ‘Biliyorum’ dedi. Her platformda bunu açıkladım. Eski yönetim de bunu biliyordu. Bizimle anlaşması 3 buçuk milyon Euro. Hocam paracı bir insan olsa bunu teklif etmezdi. Yabancı bir hoca olsa ‘istifaya hazırım’ demezdi. Beklerdi. Nitekim Prandelli, Riekerink ve Tudor ile maddi davalarımız olmazdı. Tudor ile hala süren 7 milyon TL’lik davamız bulunuyor.”

‘SEVİNÇLERİN SÜRESİ ÜZÜNTÜLERDEN DAHA KISA’

“Takım yenildiğinde üzüntüm çarşamba, perşembeye kadar sürerdi. Acar Baltaş’ın dediği gibi elde ettiğinin sevinçlerin süresi üzüntülerden daha kısa... Gençlerbirliği maçının üzüntüsü hala var. Mağlubiyette taraftar dağılmadı. İşte bu yüzden taraftar diyoruz. Takımı karşıladılar. Bunu anlatamazsın dünyaya. Bazen tatsız olaylar oluyor ama bunlar er geç son bulacak.”

‘UEFA BİZİ DESTEKLİYOR’

“Avrupa'da zaten yüksek çıtadayız. Büyük konuşmamak gerek, boş vaatlerde bulunmamak gerek ama Avrupa'nın çatısına çıkmak istiyoruz. En az 8 takımımız inşallah Avrupa'nın tepesi için oynar. Umarım Avrupa'yı domine eder. Periferi ülke muamelesi yapılıyor. Bunu kırmaya çalışıyoruz. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor, Başakşehir gibi takımlarımızla bunlar yavaş yavaş engellenecek. UEFA, bunca mali darboğaz ve hatalarımıza karşın bizleri destekliyor.”

‘SERMAYE ARTIŞI MÜTHİŞ BİR İVME VERECEK’

“Göreve geldiğimin ikinci günü UEFA yetkilileri Pablo ve Mark benimle tanışmak istedi. Etkilendiler. Bir liseden doğan ve 30 milyon taraftara ulaşan Galatasaray'ı anlattım. Galatasaray'ın misyonunu anlattık. 3 kez daha bir araya geldik, anlattık ve inandılar. Şeffaflık, doğruluk, samimiyet... Biz üç ay süresince her hafta bilgileri güncelledik, raporları gönderdik. Taraftarımız 30 milyon TL’lik kombine, VIP ve loca aldı. 60 milyon TL olan mağazacılık satışlarını 100 milyon TL’ye çıkardık. Kayseri’ye gayriresmî gittim. Mazbata almadığım için Kayserispor’un tahsis ettiği locada izledim. İlk verdiğim demeçte ‘stoklarımız çok fazla, bu stoklarımızı eritelim’ dedim. Taraftar bunu anayasa emri gibi aldı, bir taraftarımız YellowFriday etiketi oluşturdu ve bu alev topuna döndü. Mağazacılıktaki 192 insanımız büyük bir çaba gösterdi. Stokları erittik. Bu bize kısmet oldu. UEFA da buna çok şaşırdı. UEFA’ya bunu anlattım. 11 faktoring firmasına 84 milyon TL borcumuzu 15 milyon TL mertebesine indirdik. Sermaye artışı müthiş bir ivme verecek.”

‘FUTBOLU TAMAMEN FATİH TERİM’E BIRAKTIK’

“Ndiaye için hocam ne derse o olur. Futbol tamamen sevgili Fatih Terim’e bıraktık. Hocamıza Arsene Wenger ve Alex Ferguson’da olduğu gibi ortamı sağlamak istiyoruz. Abdurrahim Bey de bu nedenle orada. Fatih Hocam da eve gitmiyor. 10 kamyon moloz çıkartı, Florya’yı yeniden inşa etti. Binlerce taraftar hiçbir tahribat bırakmadı.”

‘BİR SPOR KULÜBÜ İLK DEFA SİLİKON VADİSİ GİBİ BİR ALTYAPIYI KURUYOR’

“Evi barkı sattık, 2 buçuk yılda 652 milyon TL zarar ettik. UEFA’ya kara geçeceğiz dedik ama 150 milyon Euro zarar etmişiz. Biz Disiplin Komitesine bunu anlattık. 13 branşımız var. Sancaktepe’de bir yer bulduk. Dev bir kampüs kuracağız. Birçok bakanlık ve belediyeye gidişlerimin sebebi de bu. Teknokent projemiz var. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Dr. Faruk Özlü’ye projeyi anlattık. Müthiş beğendi. UEFA’ya da anlattık. Çok mutlu oldular. Bir spor kulübü dünyada ilk kez Silikon Vadisi gibi bir altyapıyı kuruyor ve bunu sunuyor. Hayal değil reel. Hükümetimiz de bu konuda destek verecek ve bu olay Türk sporu için realize olacak. Sancaktepe biraz da Kemerburgaz'a bağlı. Riva ve Florya'dan 400 milyon TL’lik bölüm de önümüzdeki dönemlerde gelecek. Yelken hariç tüm olimpik branşlar, otel dahil bir kompleks inşa etme hedefine girmiş bulunuyoruz.”

‘EN ÇOK HEYECANLANDIĞIM MAÇ GENÇLERBİRLİĞİ MAÇI’

“Bu sezon en çok heyecanlandığım maç Gençlerbirliği maçıydı. Onlar küme düşmeme, biz şampiyonluk derdindeydik. Bu maç diğerlerinden daha heyecanlıydı.”

‘İLK KEZ BİR PENALTIYA BAKAMADIM’

“Oyuncularımızın hepsi evladımız ama 5 parmağımızın 5’i de bir değil. Gomis o penaltıyı kaçırsaydı belki futbol hayatı bitebilirdi. İşte bunu yapacak insan Fatih Terim’di. ilk kez hayatımda bir penaltıya bakamadım. Yüreğim götürmedi. Muslera takıma pozitif sinerjiyi veriyor. Fatih hocanın en büyük özelliği bu… Duran, neredeyse ölmeye yüz tutmuş değerleri ayağa kaldırdı. Biz de yönetim olarak benzerini yaptık.”

‘ŞANSIMIZ FATİH HOCA’

“Transfer işini Fatih Hocam bilir. Şansımız Fatih Hoca... Devamında Abdurrahim Bey… Sadece futbol değil; basketbol ve voleybola da başkan olarak müdahale etmiyorum ama oturup istişare ediyoruz.”

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler