HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eskişehir'de büyük skandal! Atatürk resimleri çöpe atıldı

Eskişehir Tepebaşı İlçe Tarım Müdürlüğü’nün bahçesinde Atatürk resimlerinin çöpe atılmasına yurttaşlar tepki gösterdi. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Eskişehir Şube Başkanı Azmi Kerman, '' sorumlular hakkında soruşturma açılmalıdır'' ifadesini kullandı.

Eskişehir'de büyük skandal! Atatürk resimleri çöpe atıldı

Eskişehir’de Tepebaşı İlçe Tarım Müdürlüğü’nün bahçesinde Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk resimlerinin çöpe atılması büyük tepki çekti. Vatandaşlar, son dönemde Atatürk anıtlarına yönelik saldırıları anımsatarak Atatürk resimlerinin çöpe atılmasına tepki gösterdi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Eskişehir Şube Başkanı Azmi Kerman, olayın skandal olduğunu belirterek, “sorumlular hakkında soruşturma açılmalıdır” dedi. Atatürk resimleriyle birlikte çok sayıda tapu, nüfus cüzdanı, harç makbuzu ve resmi evrakın da çöpe atılması dikkat çekti.

Geçtiğimiz yıllarda da Muğla’nın Dalaman İlçesi’ndeki bir çöp konteynerinde bulunan Atatürk portresi, İstiklal Marşı ve Gençliğe Hitabe panoları bulunmuştu. Öztaş Anadolu Lisesi’ne ait olduğu belirlenen panolarla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler