YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Mutfakta hepimizin uyguladığı 4 pişirme hatası

    Mutfakta uyguladığınız bazı yöntemler, size zaman kazandırıyor algısı yaratsa da aslında olduğunuzdan daha az verimli çalışmanıza neden olurlar. İşte düşündüğünüzden çok daha fazla zaman harcadığınız işe yaramayan yöntemler.

    Her şeyi bir kerede pişirmeye çalışmayın

    iStock-588595864

    Tüm yemeklerinizi bir kerede pişirirseniz, her şeyin daha hızlı olacağını düşünebilirsiniz. Ancak durum gerçekte böyle değil. Tavaya her yeni bir şey eklediğinizde, sıcaklığını düşürürsünüz. böylelikle besinleri istediğiniz çıtırlıkta pişiremezsiniz, buharlanmış ve yumuşamış hale gelirler. Çıtır çıtır kızartmalar yapmak istiyorsanız bunun için daha uzun vakit harcamalısınız.

    İhtiyacınız olandan daha fazla mutfak aleti kullanıyorsunuz

    iStock-932816854

    Eldeki göreve bağlı olarak birçok farklı mutfak aletinin kullanılmasının size zaman kazandıracağını düşünebilirsiniz, ancak bu her zaman böyle değildir. Örneğin, bir diş sarımsağı, bıçağın sırtıyla ezebiliyorsanız iki mutfak aletini temizlemekten kurtulacaksınız. Sonunda, kullanılan daha az sayıda alet daha az temizlik demektir. bu da size mutfakta vakit kazandıracak yöntemlerden biridir.

    Fritözünüzü aşırı dolduruyorsunuz

    iStock-172446102

    En lezzetli patates kızartmaları için acele etmeyin sevgili okur. Bunun için fritöze bolca yağ doldurun ve patateslerin hepsini aynı anda pişirmeye kalkmayın. Patateslerin rengi kahverengiye dönene kadar bekletin. Isının son derece yüksek olması gerekir. Aksi halde patatesler yağı çok daha fazla emerler.

    Fırını önceden ısıtmadan yiyecekleri pişirmeye kalkıyorsunuz

    iStock-469777200 (2)

    Hem tutarlılık hem de gıda güvenliği için, içine yiyecek koymadan önce fırınınızın uygun sıcaklığa gelmesini sağlayın. Yemeğinizi erken koyarsanız, ortaya çıkan doku sizi rahatsız edebilir.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler