KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Mutfaktaki çöp kovanıza pamuk koyun, bakın neler olacak

    Mutfaklarımız evimizde hijyenin sağlanması gereken yerlerin başında gelir. Ancak besinler, yemek hazırlama, sebze ve meyvelerin temizliği derken hem hijyen hem kötü kokularla karşı karşıya kalabiliyoruz. Mutfağınızdaki kötü kokuyu engellemek için birkaç ipucu verelim.

    Çoğu evde genelde mutfakta bir çöp kutusu vardır. Yiyeceklerin hazırlık aşamasındaki temizliği ve pişirme işlemi öncesinde çöp kovalarına her an ihtiyaç duyarız. Ancak bu çalışmalar sırasında doğal olarak kötü kokular da oluşur ve çoğu zaman mutfaktan evdeki diğer bölümlere kadar yayılabilir.

    Çöp kovalarının mis gibi kokmasını istiyorsanız birkaç basit önlem almakta fayda var. Çöp kovasının tüm evi kokutmasını ve haşereleri evinize çekmek istemiyorsanız hijyene çöp kovanızdan başlayın.

    İlk etapta pamuk

    Mutfaktaki çöp kovanız çabuk dolmuyorsa kokuyu yok etmek için bir pamuktan yardım alabilirsiniz.

    Bir parça pamuğu top haline getirin. Sonra pamuğa hoşunuza giden güzel bir koku, esansiyel bir yağ dökün. Mis gibi kokan bu pamuğu ardından çöp kovanızın içine en alta gelecek şekilde yerleştirin üstüne de çöp poşetinizi geçirin.

    Böylece, çöp kovanızın dolma süresi boyunca etrafa hoş bir koku yayılacak, çöpün rahatsız edici kokusundan eser kalmayacaktır. Hazırladığınız bu pamuğu haftada bir değiştirerek, evinizdeki mis kokuyu kalıcı hale getirebilirsiniz. Pamuğa dökeceğiniz yağ seçiminde karar veremiyorsanız size önerimiz, limon yağı, narenciye yağları veya nane yağı olabilir.

    Çöp kovalarının kokusunu gidermek için bunları da deneyebilirsiniz;

    Karbonat

    Çöp kovanızın dibine biraz karbonat serpin. Karbonat kokunun yok olmasını sağlayacak nemi de giderecektir.

    Çamaşır suyu

    Çamaşır suyunun kendi kokusu çok keskindir fakat kokya neden bakterilerden kurtulmanızda oldukça etkilidir. Ancak çamaşır suyu kullanıyorsanız mutlaka dikkatli şekilde sulandırmanız ve işlemi yaptıktan sonra mutfağı havalandırmanız önerilir.

    Kedi kumu

    Kedi kumu kokularla mücadelede etkilidir. Kedi kumu, nem ve kokuların odalarınıza yayılmasını engeller. Yapmanız gereken kedi kumunu çöp kovanızın dibine serpin. Haftada bir kumu değiştirin. Kum, kovanızın temiz kalmasını sağlayacak, kokuyu giderecektir.

    Kurutma makinesi kağıdı

    Kurutma makinesi kağıtları kötü kokularla mücadelede etkindir. Bir adet kurutma makinesi kağıdını çöp kovasının dibine serin. Kokuların yok olduğunu göreceksiniz.

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler