HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet.com en çok tercih edilen haber sitesi...

Oxford Üniversitesi Reuters Enstitüsü, Dijital Haberler Raporu'nu yayınladı. Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenen Global Editörler Ağı Zirvesi'nde paylaşılan raporda, Türkiye'nin de bulunduğu 36 ülkeden 70 bin online haber tüketicisi ve uzmanlarla yapılan mülakatlar yer aldı. Türkiye özelinde haberlere erişim için en çok tercih edilen dijital mecralarda ise mynet.com ilk sırada yer aldı.

Mynet.com en çok tercih edilen haber sitesi...

Reuters Enstitüsü, Avusturya’nın başkenti Viyana’da yedincisi düzenlenen Global Editörler Ağı Zirvesi (GEN Summit) kapsamında ‘Dijital Haberler Raporu’nu paylaştı. Bu detaylı çalışmada, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 36 ülkeden 70 bin online haber tüketicisi ile yapılan ankete ve her ülkeden uzmanlar ile yapılan mülakatlar yer aldı.

HABERE ERİŞİM İÇİN EN ÇOK FACEBOOK KULLANILIYOR

Malezya, Brezilya ve İspanya başta olmak üzere birçok ülkede habere erişim için sosyal medya kullanımının azaldığı ifade edilen raporda, WhatsApp ve benzeri mesajlaşma uygulamalarının bu alanda kullanımının arttığı belirtildi. Journo'nun haberine göre, habere erişim için öncelikli olarak kullanılan sosyal mecralar Türkiye’de sırasıyla şu şekilde:

Facebook - %54
YouTube - %32
Twitter - %25
WhatsApp - %25
Instagram - %17

TÜRKİYE'DE HABERE ERİŞİM VERİLERİ

Türkiye özelinde haberlere erişim için en çok tercih edilen geleneksel mecralar sırasıyla Fox TV, CNN Türk, NTV, Kanal D, Hürriyet olurken; online mecralarda bu sıralamada Mynet ve CNNTürk birinciliği paylaştı.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler