FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

NN Hayat ve Emeklilik ile Hesapkurdu.com'dan işbirliği

NN Group çatısı altında faaliyet gösteren NN Hayat ve Emeklilik, Türkiye’nin lider kredi ve sigorta karşılaştırma platformu Hesapkurdu.com ile stratejik ortaklık anlaşması imzaladı.

NN Hayat ve Emeklilik ile Hesapkurdu.com'dan işbirliği

NN Group, yeni nesil teknolojiler ile değişen insan davranışlarını sigorta sektörüne hızla yansıtmak amacıyla ilk kez Türkiye’de bir Fintech (Finans Teknolojileri) işbirliğine imza attı.

NN Hayat ve Emeklilik ve Sigorta Cini’ne ek olarak ülkemizdeki yatırımlarına bir yenisini daha ekleyen NN Group, Türkiye’nin önde gelen kredi karşılaştırma platformu Hesapkurdu.com’un yüzde 18’lik hissesini satın aldı. Bu stratejik işbirliği sayesinde NN Hayat ve Emeklilik de Hesapkurdu.com üzerinden yapılacak satışlarında uzun dönemli münhasırlık elde etti.
NN Hayat ve Emeklilik Genel Müdürü Marius Popescu Hesapkurdu.com işbirliği ile ilgili düşüncelerini şu şekilde ifade etti:

“Türkiye’nin önde gelen kredi ve sigorta karşılaştırma platformu Hesapkurdu.com ile işbirliğimizi duyurmaktan çok mutluyuz. NN Hayat ve Emeklilik olarak teknolojiye, tasarıma ve veriye yatırım yapan bir şirket olmak istiyoruz ve bu anlamda bizi bu noktaya taşıyacak dijital ortaklıklara yatırım yapma arzusundayız. Türkiye’de her geçen gün daha fazla kişinin finansal gereksinimlerini online platformlardan karşıladığını gözlemliyoruz. Hesapkurdu.com ile işbirliğimiz sayesinde hayat sigortası ve bireysel emeklilik alanında sunacağımız online kullanıcı-dostu müşteri deneyimi ve ürünlerimiz ile hizmet seviyemizi artırarak sektörde fark yaratacağımıza inanıyorum.”

Hesapkurdu.com Kurucu Ortağı Ömer Paksoy, bu işbirliğinin büyüme stratejileri açısından önemini şu şekilde anlattı:

“Bankalar ve sigorta şirketleriyle çalışmalarımızı hızla genişletiyoruz ve derinleştiriyoruz. Hedefimiz, müşterilerimizin her zaman en uygun kredi ve sigorta ürünlerini bulmasına yardımcı olmak ve onlara en hızlı ve en kolay deneyimi sunmak. Bu sayede banka ve sigorta ürünleri arayan herkesin referans noktası haline geleceğimize inanıyoruz. NN Hayat ve Emeklilik ile işbirliğimiz bize güç katacak ve hedeflerimize ulaşmamızı hızlandıracak.”

Hesapkurdu.com Kurucu Ortağı Onur Tekinturhan ise bu yatırımın finansal okuryazarlık konusunda yaptıkları çalışmalara da etki edeceğini vurgulayarak şunları ekledi:

“Finansal ürün ve süreçleri şeffaflaştırarak tüketicinin doğru kararlar vermesini sağlamaya odaklanıyoruz. Bu sayede her ay 200 bin yeni kullanıcının kredi başvurusu için güvendiği, ilk tercih ettiği başvuru kanalı haline geldik. Eğitici ve kaynak nitelikli içerik çalışmalarımızı tüm banka ve sigorta ürünlerini kapsayacak şekilde sürdüreceğiz.”

Girişimcilik ruhunu harekete geçirerek inovasyonu artırmak için geçtiğimiz iki yılda Hollanda, Macaristan, İspanya, Japonya, Polonya ve Türkiye’de Sparklab inovasyon departmanlarını kuran NN Group içerisinde stratejik anlamda ilk Fintech ortaklığının kurulmasını sağlayan departman Sparklab Türkiye oldu. Geleceğin sigorta ve varlık yönetimi şirketini bugünden oluşturmayı hedefleyen Sparklab Türkiye önümüzdeki dönemde Fintech ekosistemindeki dirsek temaslarını sürdürerek onlarla büyümeyi amaçlıyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler