HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Nokia’dan üst seviye Android’li telefon

Nokia 8 artık beklediğimizden çok daha yakın. Akıllı telefonların yaygınlaşmasının ardından tercihini Windows Phone’dan yana kullanan, daha sonra mobil bölümü Microsoft tarafından satın alınan Nokia, artık tamamen özgür ve ilk üst seviye Android telefonunu çıkarmak üzere. Amiral gemisi, bugün Londra’da gerçekleştirilecek etkinlikte tanıtılacak.

Nokia’dan üst seviye Android’li telefon

Akıllı telefon eski ağabeyleri Lumia ailesinden esintiler taşıyor. Ön tarafta yer alan Nokia logosunun konumu, tuş yerleşimleri bize bir miktar Lumia’ları hatırlattı. Şirket cihazın alt kısmında geri, son uygulamalar menüsü tuşu ve parmak izi okuyuculu ana ekran tuşuna yer verecek. Cihazın güç ve ses ayar butonları da sağ tarafta kendine yer bulmuş. Nokia 8’in dikkat çeken özelliklerinden biri ise çift arka kamera. Dikey konumlandırılmış Carl Zeiss imzalı arka kamera, beklentilere göre 13 MP’lik fotoğraf çıktıları sunabilecek.

Tepe modelde kullanılması beklenen metal kasa, gümüş, bakır ve koyu mavi gibi renk seçenekleriyle de ön plana çıkacak.

Telefonun neredeyse kesinleşen bu tasarımsal özelliklerinin yanı sıra, kuvvetle muhtemel teknik özellikleri de basının bilgisi dahilinde bulunuyor. Buna göre 5.3 inç Quad HD bir ekran bizleri bekliyor olacak. Rakiplerinden küçük kalan ekranıyla minimalist tasarım örneği gösteren cihazın yine rakiplerinden farklı olarak 16:9’luk standart en boy oranına sahip olacağı düşünülüyor. Nokia 8’de kullanılacak olan 10 nm’lik Qualcomm Snapdragon 835 işlemci telefonun en üst düzey performans sunmasına olanak tanıyacak. 4 GB ve 6 GB RAM seçenekleri ile raflarda yerini alacak olan telefon, microSD kart girişiyle depolamayı genişletme imkanı sunacak. Ayrıca ilginç bir şekilde sızıntılarda telefonun Android 8 ile beraber geldiği görüldü. Paketten nasıl çıkacağını hep birlikte birkaç saat sonra göreceğiz.

Finli şirket, pazara sağlam bir geri dönüş yapmak için telefonda fiyattan fedakarlığa da gidiyor. Son söylentilere göre telefon Avrupa’da 520 euro’luk fiyat etiketine sahip olacak. Bu bağlamda Snapdragon 835’li bir telefon için oldukça uygun bir fiyata sahip olduğunu söyleyebiliriz.

****

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler