YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Nutella neden bağımlılık yapar?

    Dünya çapında lezzetiyle ün salan Nutella, şüphesiz ki kahvaltılarımızın vazgeçilmezi. Nutella'nın birçok alternatifi bulunmasına rağmen neden bu kadar çok ilgi çekip, tüketildiğini araştırdık. Gıdabilincii.com'a göre Nutella'nın bağımlılık yapmasının bir sebebi var!

    Çikolata kremaları arasında en popüler olanı Nutella'nın içeriğininden bahsedelim ilk olarak: Fındık, şeker, palm yağı, süt, kakao, lesitin kullanılarak hazırlanıyor. Gıdabilinci.com'un haberine göre bu noktada dikkat edilmesi gereken maddelerden birinin 'lesitin' olduğu söyleniyor.

    fındık kreması

    Uzmanlara göre lesitin maddesi, %100 doğal veya kimyasal olmasa da beyin dokuları üzerinde bağımlılık yapıcı etkisi var. Ancak şunu belirtmek gerekiyor; lesitin maddesinin bünyemize herhangi bir zararı olduğu gözlenmemiş.

    fınfık kreeması2

    İkinci olarak inceleyeceğimiz madde ise vanilin. Vanilin kulağa çok basit geliyor olabilir ancak gıdabilici.com'da Nutella içerisinde kullanılan vanilyanın altı çiziliyor. Nutellanın sitesinde "sentezleme yoluyla elde edilen vanilin" şeklinde belirtilmiş. Uzmanlar, bu vanilin içerisinde MSG (Çin tuzu) maddesi ve bu madde içerisindeki eksitotoksin isminde bir diğer madde daha bulunuyor. Uzmanlara göre eksitotoksin isimli maddenin migrene yol açma ihtimali olduğu belirtiliyor.

    iStock-453305749

    Gıdabilinci.com'un haberine göre Nutella içinde bulunan vanilin ve lesitin istemesek de bağımlılık yaratacak bir etki ediyor insan bünyesine. Nutella içinde bulunan fındık ve kakaounun az da olsa etki ettiği uzman kişiler tarafından belirtiliyor.

    Nutella içinde bulunan palm yağı hakkında Canan Karatay bir dönem açıklama yapmıştı, hatırlamakta fayda var:

    Palm yağının trans bir yağ olduğunu belirten Karatay, zeytinyağı gibi olmadığının altını çiziyor. Trans yağların ise insan vücudunda kanser etkisi yaratacığını dile getiriyor Canan Hoca.

    Trans yağların en tehlikeli yağ çeşidi olduğunu belirten Karatay, işlem gören bütün yağlarda trans yağın bulunduğunu söylerek bu gıdaların tüketiminden uzak durulmasını tavsiye ediyor. Canan Karatay'ın tezine göre ise palm yağı bağımlılık yapan bir etkiye sahip...

    Kaynak


    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler