KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Ofis çalışanlarına özel kilo verme yöntemleri

    Şimdi vereceğimiz önerilerle çalışırken kilo kontrolünü sağlamak sizin elinizde.

    Kilo sorunu yaşayan masa başı çalışanlar, beslenme şeklinizi kontrol edemiyor, "ne yesem yarıyor" diye düşünüyor olabilirsiniz. Fakat bu vereceğimiz önerilerle çalışırken kilo kontrolünü sağlamak sizin elinizde.

    Hareketsiz kalmamak çok önemli
    Son yıllarda teknolojinin gelişmeliyse masa başı işler oldukça arttı. Uzmanlar özellikle saatlerce masa başında iş yapan insanların obeziteye daha yakın olduğunu belirtiyor. Bu yüzden mümkün olduğunca molalarda ve işinizin olmadığı zamanlarda hareket etmeniz gerekiyor.

    ofis-beslenmesi

    -Öğle aralarında telefonla siparişten kaçının! Büyük ihtimalle fast food veya aşırı yağllı bir yemeğe yöneleceksiniz.

    -Kilo almadaki en önemli etkenlerden biri de iş arkadaşlarınız. Genele ayak uydurmak için ikram edilen yiyeceklerden ve tekliflerden uzak durun.

    -Sabah geç kalacağım diye sakın kahvaltı yapmamazlık etmeyin. Güne kahvaltıyla başlamak çok önemli. Börek ve poğaçalarla güne başlamayın.

    -Çekmecenize kuru kayısı, grissini, ceviz, fındık tarzı küçük atıştırmalıklar yerleştirin. Bu atıştırmalıklar çok acıkıp bir sonraki öğününüzde daha fazla yemenizi engelleyecek.

    ofis-beslenmesi-4

    -Masanızda çay, kahve ve meşrubatlar yerine büyük bir sürahinin içinde su bulundurun. Çay kahve yerine bitki çayları tercih edebilirsiniz. Rezene, adaçayı, ıhlamur bunlardan sadece birkaçı... Rezene stres azaltıcı özelliğine, Adaçayı ve ıhlamur ise bağışıklık sistemini düzenleyici özelliği sahip.

    -Eğer sağlıklı yiyecekler temin edemiyorsanız akşamdan yemek hazırlayıp bir saklama kabıyla ofise getirin. İnanın sandığınız kadar zor değil. Farkı hissettiğinizde kendiniz bu alışkanlığa sahip olmuş olacaksınız.

    -Öğle yemeğiniz şirkette servis ediliyorsa karbonhidratlı, ağır gıdalardan uzak durun. Mümkün olduğunca salata ve protein ağırlıklı yiyeceklere yönelin.

    ofis-beslenmesi-3

    -İş yerinize gidip gelirken hangi aracı kullanıyor olursanız olun 1-2 durak önceden inip yürüyün. Bu tür yürüyüşler kilo kontrolünüzde yardımcı olacaktır.

    -Bazen iş hayatı stresli bir hal alabiliyor. Stres bazı insanlarda daha çok yemek yemeye sebep olabilir. Mümkün olduğuca stres yapmamaya özen gösterin.

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler