YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    ‘Olmaz olsun’ dedirten gelenek: Canlı maymun beyni yemek

    Her ülkenin kendine has gelenek ve görenekleri, yemek kültürleri, yaşam tarzları vardır. Ancak öyle gelenekler vardır ki, akıllara durgunluk verir.

    Çin’de bu durum öyle bir seviyeye gelmiş ki, canlı canlı bir maymunun beynini yemek bir kültür halini almış.

    Bugüne kadar farklı ülkelerden, farklı coğrafyalardan ilginç yemek kültürleri görmüş ya da duymuşsunuzdur. Ancak bu okuyacaklarınız inanılır gibi değil.

    “Bu düpedüz canilik” dediğinizi duyar gibi oluyoruz. Evet kelimenin tam anlamıyla öyle: Canlı maymun beyni yemek. Çinliler kutlama yapmak amacıyla canlı maymun beyni yiyorlar.

    Ağızları açık bırakan bu yemek kültürünün vahşet boyutundaki detayları şöyle;

    “Altında kelepçeleri ve tam ortasında geniş bir deliği bulunan özel bir yuvarlak masa etrafına toplanan Çinliler, kafeslerde kapalı maymunlardan birini seçiyor. Bu maymunlar genelde yavrular oluyor.

    Masaya getirilen ve kolları ile bacakları kelepçelenen maymunun kafası delikten alın hizasına kadar çıkarılıyor ve çenesi masanın altına sabitleniyor. Özellikle ağzı kapatılmayan maymunun sesinin beyni yenilirken yemeğin lezzetini artırdığı söyleniyor.

    Müşteriler ya da garson, satırla maymunun tepesine vuruyor ve bir delik açıyor. Müşteriler pipetlerle çığlıklar atmayı sürdüren maymunun beynini yiyor”.

    Afrodizyak etkisi bulunduğu söylenen ve Asya’nın bazı yerlerinde de tüketilen maymun beynindeki bir hormon rivayete göre Tanrı’yı görmenizi sağlıyor.

    Eğlence sona erer

    Bu yemeğin ardından eğlenceleri sona erer. Garson çekici alır ve tornavidaya benzer bir aletle hayvanın kafasını açar.

    Yavru hayvandan yumurta kadar bir beyin çıkar. Her tabağa küçük bir lokma servis edilir. Masadakilerden bazıları iğrenerek bazıları ise tost ekmeği ve halka soğan eşliğinde hala canlı olan beyni midelerine indirirler.

    Kaynak

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler