YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Ona tüm dünyada 'süper besin' diyorlar...Mucize faydaları var!

    Birkaç yıl öncesine kadar adını bile duymadığımız ama son dönemlerde popüler besinler arasına giren ve diyet listelerinde baş köşeye oturan kinoa tahıla benzer ama ıspanakgiller familyasının bir üyesidir.

    Mercimek benzeri bir görüntüsü olan ve tarihi İnka’lara dayanan kinoayı tanımamız, NASA astronotlarının besin ihtiyacını gidermesi vesilesiyle olmuştur. Bunun üzerine Birleşmiş Milletler 2013 yılını kinoa yılı ilan etti.

    Nedir bu kinoa?

    Kolesterol yok

    Son dönemlerin merak uyandıran besini ve A, B, C, D, K vitaminleri; magnezyum, demir, çinko, kalsiyum ve fosfor mineralleri açısından zengin olan kinoa, mucize etkileri bünyesinde barındırır.

    Aynı zamanda kinoa içeriğinde hiç bir şekilde kolesterol yoktur. Kinoa içeriği nedeniyle sağlığına ve kilosuna dikkat eden ve sık salata tüketenlerin gözdesi durumundadır.

    Nedir bu kinoa?

    Nasıl kullanılır?

    Son zamanlarda her türlü yemeğin ana malzemesi haline getirilen kinoa, lezzetli ve hafif bir besindir. Kinoa garnitür olarak yemeklere eklenebilir, çorbalarda kullanılabilir ve pilavı yapılabilir. Un haline getirilerek kek, pasta ve kurabiye hamurlarına konulabilir. Haşlanmak suretiyle pişirilen kinoa, salatalar için uygun bir bileşendir. Bunun yanında bulgur ve pirincin kullanıldığı her türlü yemekte kinoa da kullanılabilir.

    Nedir bu kinoa?

    İşte kinoanın mucize faydaları;

    Sindirimi kolaydır bu sayede yağ yakımını hızlandırır; İnsan metabolizmasını 5 misli hızlandırır ve böylece vücuttaki yağ hücrelerinde kayda değer bir düşüşün gerçekleşmesine katkıda bulunur.

    Kilo verme sırasında kolaylıkla başvurabilecek bir gıdadır.

    Bebeklere ve çocuklara da tavsiye edilen kinoa, kabızlık için birebirdir.

    Kötü kolesterolü ortadan kaldırır

    Yaşlanmayı geciktirir; Kinoa hipofiz bezinden büyüme hormonlarının (“gençlik” hormonları) salınmasını teşvik eder. Bu cildin dokularını yeniler, daha genç görünmesini sağlar, yaşlanmayı önler ve uyku kalitesini artırır.

    Vegan yaşayanlara, kansızlık problemi olanlara içerdiği yüksek demir nedeni ile önerilen bir besindir.

    Bağışıklığı kuvvetlendirir, hastalıklara karşı korur; A, B, C, D,E, K vitaminleri içeriği ile; vücudu güçlü ve dinç tutarak, mevsim geçişlerindeki hastalıklara karşı koruma sağlar.

    Kemikler ve dişler üzerinde etkindir; Zengin kalsiyum oranı sayesinde kemikleri ve dişleri güçlendiren kinoa, aynı zamanda protein açısından da oldukça zengindir.

    Yüksek miktarda kalsiyum, çinko, demir ve fosfor barındırır

    Bahar alerjisine karşı koruyucudur.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler