HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yasemin Adar'a sürpriz evlilik teklifi

Dünya Güreş Şampiyonası'nda kadınlar 75 kiloda Yasemin Adar finalde Vasilisa Marzaliuk'u 5-4'lük skorla mağlup ederek dünya şampiyonu oldu. Karşılaşmanın bitiminden sonra Türk bayrağı ile salonda tur atan milli güreşçi, daha sonra büyük bir sürpriz yaşadı. Mindere çiçek ve yüzükle çıkan Erdem Yiğit, diz çökerek Yasemin Adar'a evlilik teklifinde bulundu. Teklifi kabul ettiği görülen milli güreşçi, yüzüğü parmağına takarak Erdem Yiğit'e sarıldı.

Dünya Güreş Şampiyonası'nda kadınlar 75 kiloda mücadele eden milli sporcu Yasemin Adar, finalde Belaruslu Vasilisa Marzaliuk'u 5-4 yenerek, altın madalya kazandı.

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen organizasyonda adını finale yazdırarak, dünya şampiyonalarında finale çıkan ilk Türk kadın güreşçi olan Yasemin, Belaruslu rakibi Marzaliuk ile altın madalya mücadelesi verdi.

Karşılaşmaya iyi başlayan ve 2-0 öne geçen milli güreşçi, daha sonra rakibinin 4 puanına engel olamadı. Mücadelede 4-2 gerideyken 2 puan kazanan Yasemin, Belaruslu sporcunun antrenörünün itirazının reddedilmesiyle 1 puan daha aldı ve maçı 5-4 galip tamamladı.

Altın madalyaya uzanan Yasemin, Türkiye'nin kadınlarda dünya şampiyonluğu sevinci yaşayan ilk güreşçisi oldu.

Karşılaşma sonrasında düzenlenen törende Yasemin Adar'a altın madalyasını, Dünya Güreş Birliğinin (UWW) Türk yönetim kurulu üyesi Rodika Maria Yakşi verdi.

İstiklal Marşı'nın okunduğu sırada Yasemin Adar ile Yakşi'nin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

ÖNCE ALTIN MADALYA SONRA EVLİLİK TEKLİFİ
Yasemin Adar, final müsabakasını kazanmasının ardından minderde evlilik teklifi aldı. Karşılaşmanın bitiminden sonra Türk bayrağı ile salonda tur atan milli güreşçi, daha sonra büyük bir sürpriz yaşadı. Mindere çiçek ve yüzükle çıkan Erdem Yiğit, diz çökerek Yasemin Adar'a evlilik teklifinde bulundu. Teklifi kabul ettiği görülen milli güreşçi, yüzüğü parmağına takarak Erdem Yiğit'e sarıldı.

"KENDİMLE GURUR DUYUYORUM"

Yasemin Adar, Türk halkına yaşattığı sevinçten dolayı kendisiyle gurur duyduğunu söyledi.

Maçın ardından TRT Spor'a açıklamalarda bulunan Yasemin, "Gerçekten çok mutluyum. Bu sevinci Türk halkına yaşattığım için kendimle gurur duyuyorum. Hep tarih yazmak bana nasip oldu. Burada dünya şampiyonu olarak bir tarih yazdım. Üzerimde emeği olan tüm hocalarıma ve arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Türk milletine çok teşekkür ediyorum. Eminim beni izlediler. Onların dualarını hissettim. Allah hepsinden razı olsun. Hedefimiz şimdi olimpiyatlar. Olimpiyatlarda da altın madalya alırız ve inşallah bir tarih daha yazarız. Şu an çok heyecanlıyım." diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TEBRİK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünya şampiyonu olan milli güreşçi Yasemin Adar'ı gönderdiği telgraf ile kutladı. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre Erdoğan, Fransa'da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Adar'a tebrik telgrafı gönderdi.

GENÇLİK VE SPOR BAKANI BAK'TAN KUTLAMA...
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda kadınlar 75 kiloda altın madalya kazanan Yasemin Adar'ı telefonla arayarak tebrik etti.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, rakibiyle yaptığı müsabakanın hemen ardından Yasemin Adar'ı arayan Bakan Osman Aşkın Bak'ın, telefon görüşmesinde, dünya şampiyonalarında finale yükselen ilk Türk kadın güreşçi olan ve altın madalya kazanan milli sporcuyu tebrik ederek, başarılarının devamını dilediği bildirildi.

Dünya şampiyonu milli güreşçi Yasemin Adar için ayrıca tebrik mesajı da yayımlayan Bakan Bak, mesajında "Dünya şampiyonaları tarihinde finale yükselen ilk güreşçimiz olan ve altın madalya kazanan Yasemin'i yürekten kutluyorum." ifadelerine yer verdi.

Bakan Bak, tebrik mesajında şunları kaydetti:

"Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda kadınlar 75 kiloda altın madalya kazanan Yasemin Adar'ı başarısından dolayı tebrik ediyorum. Dünya şampiyonaları tarihinde finale yükselen ilk güreşçimiz olan ve altın madalya kazanan Yasemin'i yürekten kutluyorum. Avrupa Şampiyonası'nda ülkemize altın madalya kazandıran tek kadın güreşçi unvanına sahip olan Yasemin, Dünya Şampiyonası'nda da zirvede yer alarak adını bir kez daha tarihe yazdırdı. Uluslararası arenada ay-yıldızlı bayrağımızın dalgalandırılmasında ve İstiklal Marşı'mızın tüm dünyaya dinletilmesinde emeği geçenlere ülkem ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Devam eden Dünya Güreş Şampiyonası'nda mücadele edecek tüm sporcularımıza başarılar diliyorum."

YASEMİN ADAR KİMDİR?

Yasemin Adar, 6 Aralık 1991 tarihinde Balıkesir'de dünyaya geldi. 2013 yılında Akdeniz Oyunları'nda mücadele eden Yasemin adar, 72 kg kategorisinde altın madalya kazandı. Aynı zamanda 10 Mart 2016'da Riga'daki Avrupa Şampiyonası'nda kadınlarda Türkiye'ye ilk altın madalyayı kazandıran sporcu oldu.

23 Ağustos 2017 tarihinde Dünya Güreş Şampiyonası'nda 75 kg kategorisinde finalde Vasilisa Marzaliuk'u 5-4'lük skorla mağlup ederek dünya şampiyonu oldu.


En Çok Aranan Haberler