KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Önce öğretmenlerimiz sağlıklı olmalı

    Merhaba, yeni eğitim-öğretim yılının başlaması sebebi ile bu hafta sizlere öğretmenlerimizin karşılaştığı meslek hastalıklarından söz etmek istiyorum.

    Gelecek nesilleri emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz ve tüm eğiticiler çocukların iyi olması, bir şeyler öğrenmeleri ve kaliteli eğitim almaları ile ilgilenirken çoğu zaman kendi sağlıklarını ihmal etmekteler. Çocuklarımızın sağlığı çoğu zaman kendimizinkinden önemliymiş gibi algılanır. Oysa hepimiz biliyoruz ki kendimiz sağlıklı olmadan başkalarına faydalı olamayız. Bu nedenle günlük pratiğimde sıkça karşılaştığım ve ziyaretime gelen öğretmen arkadaşlarımızın danıştığı bazı konularla ilgili faydalı olacağına inandığım bilgiler aktarmak istiyorum. Mesailerinin büyük kısmını ayakta geçirdikleri için en çok bacaklar ve sırt ile ilgili şikayetlerle karşılaşıyorum. Bunları boyun ve omuz sorunları takip ediyor.

    Uzun Sürekte Ayakta Durmak Eklem Sağlığını İçin Sakıncalı

    Uzun süre ayakta durmak elbette ki ayaklar, ayak bileği, diz ve kalça eklemleri ve baldır bölgesinde ağrı sorunlarına neden olabilir. Ancak alınacak birtakım önlemlerle bu sorunlar en aza indirgenebilir. Özellikle ayakkabı tercihi kritik rol oynamaktadır. Tam düz ya da yüksek topuklu ayakkabılar kullanmak bacakla ilgili sorunları arttıracaktır. Topuk kısmı ön tarafına göre 3-4 cm. yüksek ayakkabılar rahat edilmesini sağlayabilir. Birçok kişi taban anatomisinin normal olup olmadığını bilmemektedir. Eğer çok kısa süre ayakta kalıp erken yorulma ve alt bacak bölgesinde ağrı oluyorsa taban problemi olabilir. Basit bir muayene ve ardından yapılacak basit bir bilgisayarlı analiz ile anatomik problem tespit edilip özel üretilmiş tabanlık ile rahatlama sağlanabilir. Uzun süre ayakta durmaya bağlı sıkça gelişen bir problem de varistir. Sabit şekilde durmak bu riski artırmaktadır. Ayakta dururken hareket etmek riski azaltır. Mesai bitiminde istirahate geçildiğinde bacakları yüksek bir yere dayayıp 15 dk. dinlenmek dolaşım sistemindeki problemleri azaltabilir. Öğretmenler kapalı alanda çalıştıkları için gün ışığı le temasları az olabilmektedir. Bu da D vitamininin düşmesine ve peşinden kas iskelet sisteminde ağrılara neden olabilir. Bu sorunun önüne geçmek çok kolaydır. Günde toplam 30 dk. dirsek altı veya diz altı bölgemizdeki tenin günışığı (güneşin görünmesi şart değil) ile teması yeterlidir.

    Sırt, Boyun ve Omuz Problemlerine de Sık Rastlanıyor

    Sırt problemleri yine D vitamini ile ilişkili olabilse de daha sıklıkla egzersiz ve spordan uzak olmaktan kaynaklanmaktadır. Çözüm sorunun kendisinde yatmaktadır. Basit sırt egzersizleri ve kısa süreli de olsa düzenli spor yaparak bu sıkıntılardan kurtulunabilir. Mesai sonrasında evdeki masabaşı çalışma şartlarında ergonomik koşulların düzeltilmesi de ertesi güne daha sağlıklı bir omurga ile uyanmayı sağlayabilir.

    Boyun ve omuz problemleri tahtada yazı yazma, yazı yazarken öğrencilerle göz teması kurmak için sürekli başı farklı yönlere çevirmek ve tahtayı silme çabasından kaynaklanmaktadır. Sürekli baş üstü seviyede çalışan kolda omuz ekleminde sıkışma diye adlandırdığımız sorun yaşanmaktadır. Yazı yazarken kolu sıkça aşağı indirip omuzu dinlendirmek ve döneceğimiz sırada bu hareketi tüm bedenimizle yapmak bu bölgelerdeki sorunları azaltacaktır.

    Sağlıklı günler dilerim.
    www.enisyildirim.com

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler