YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Önce şaşırıyorlar sonra bir tabak daha istiyorlar!

    Edirne’de bir börekçi tarafından Bingöl usulü olarak yapılan ve halk arasında ‘Kürt’ böreği olarak da bilinen pudra şekerli sade börek, vatandaşların ilgisini çekiyor. İlk kez deneyen vatandaşlar, "Şekerli börek mi olur?" diye şaşırsalar da yedikten sonra bir tabak daha istiyor.

    3 yıldır eşiyle birlikte börekçilik yapan Mesude Ay, aslen Bingöl yöresine özgü olan, İstanbul’dan sonra birçok şehirde de yaygınlaşan Kürt böreğini Edirnelilerle buluşturdu. Bazı vatandaşların ‘sade’ börek, bazılarının ‘Kürt’ böreği, bazılarının da ‘küt’ böreği olarak bildiği Bingöl yöresine has börek çeşidi, Edirne’de ilgi görüyor.

    1

    Edirnelilerin aslında çok da alışık olmadığı bu börek türünü çok sevdiklerini dile getiren Mesude Ay, "Edirne’de bu böreğin tadına bakan vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Bir yiyen bir tabak daha istiyor. Böreğin tadına ilk defa bakan vatandaşlar ‘şekerli börek mi olur?’ diye şaşırsalar da yedikten sonra beğeniyorlar.

    borek

    Böreğin özelliği üzerine pudra şekeri serpip yenmesidir bu yüzden tatlı ve tuzlu bir arada olunca ortaya farklı lezzet çıkıyor. Anadolu’nun tüm lezzetlerini bir arada toplayıp vatandaşların hizmetine sunuyoruz. Ayrıca Erzurum, Kars yöresine ait içli kete gibi farklı lezzetlerle de tezgahlarımızı süslüyoruz" dedi...

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler