YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Onkologların asla tüketmediği ve tüketmemizi önermediği besinler

    Her gün kansere neden olabilecek farklı bir besin öğreniyoruz ya da bu konuda uyarılıyoruz. Ancak bu bilgilerin ne kadarını ciddiye alıyoruz? Hangisini önemsiyoruz? Eğer sağlığınızı önemsiyorsanız, gerçekten risk taşıyan yiyecekleri öğrenmelisiniz. Onkologlar kansere yakalanmamak için bu besinlerden ciddi anlamda uzak durulması gerektiğini söylüyor.

    Onkologlar gerçek anlamda kanser riski besinleri açıkladı, işte detaylar...

    İşlenmiş et

    iStock-507107218

    Dünya Sağlık Örgütü raporlarında, işlenmiş etin kanser konusunda sigara içmekle neredeyse aynı etkiyi yarattığını ortaya koydu. Kesinlikle yenmemesi gerekenler listesinin başında bulunan işlenmiş etler, kolon kanserine yakalanma riskini yüzde 18 oranında artırıyor.

    Çiftlik somonu

    iStock-184315175 (4)

    Kansere neden olabilecek atık maddeleri içerdiği için kanser uzmanları tarafından tavsiye edilmez. Elbette deniz somonuna göre daha ucuzdur ve bu sizi cezbedebilir, ancak hiçbir şey sağlığınızdan değerli değildir.

    Mikrodalgada patlamış mısır

    mısır

    Kesinlikle uzak durun! Çünkü bu şekilde yapılmış patlamış mısır içinde akciğer kanserine neden olan diasetli bileşenini içerir.

    Yüksek ateş ve ısıda çok pişirilen etler

    iStock-856888260

    Aşırı kızgın ya da yüksek ateşte pişen etler kansere neden olan 2 maddeyi içerir: heterosiklik aromatik aminler ve polisiklik aromatik hidrokarbonlar. Aslında kırmızı eti doğru şartlar altında pişirseniz bile Dünya Sağlık Örgütü'nün açıklamasına göre, kansere neden olabiliyor. Uzmanlar az miktarda ve aralıklarla tüketilmesini öneriyor.

    Yapay tatlandırıcılar

    iStock-520977323

    Yapay tatlandırıcıların içinde bulunan maddeler, kanser riski taşıdığı için uzmanlar tarafından tüketilmemesi gerektiği vurgulanıyor. Ancak uzmanlar yapay tatlandırıcılar üzerinde çalışmalara devam ediyor.

    Alkol

    iStock-157419167 (3)
    Yüksek alkol tüketimi akciğer, kolon ya da meme kanserine sebep olabilir. Üstelik sadece bu kanser türlerine değil, yapılan araştırmalar prostat ve rahim kanserine kadar sebep olabileceğini ortaya koyuyor.

    Trans yağlar

    iStock-1009801666

    Birçok yiyeceğin içinde bulunan trans yağ, sağlığımızı ciddi anlamda tehlikeye atan bir başka yiyecek türü. Kanser riskini taşıyan trans yağ aynı zamanda kalp krizini de tetikliyor...

    Simit

    iStock-884811298 (4)

    Kan şekerini hızlı bir şekilde yükselten simit, akciğer kanser riski taşıyor. Glisemik indeksi yüksek yiyeceklerden uzak durmalısınız. Bu kategoriye beyaz unlu mamüllerini dahil edebilirsiniz.

    Kaynak


    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler