KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    10 yıldır poposunun üstüne oturamıyordu! Onu bu hale neyin getirdiğine inanmayacaksınız

    Çocukken Crohn hastalığı teşhisi konulan Nicola Fletcher, İngiliz şarkıcı Cheryl Tweedy'den esinlenerek hastalığının bıraktığı yara izlerini kapatmak için dövme yaptırdı. Kalçalarındaki apseler yüzünden 10 yıldır oturamayan Fletcher, ''bu hastalıkla mücadele eden insanlara moral olmak istiyorum'' diyor.

    2

    16 yaşından beri Crohn hastalığı ile mücadele eden hastalığı yüzünden vücudunda yaralar ve apseler oluşan Nicola, hastalığına dikkat çekmek ve yara izlerini kapatmak için sağ kalçasının tamamını kaplayan bir gül dövmesi yaptırdı.

    3

    Ameliyat olduktan sonra apselerinden kurtulduğunu ancak yara izlerinin kaldığını söyleyen Nicola şöyle konuşuyor: ''Bu hastalıkla 16 yaşından beri mücadele ediyorum. Hastalığım nedeniyle vücudumda yaralar ve iltihaplar oluşuyor. Ameliyatla ağrılarılarımda kurtuldum. Ancak yara izlerim canımı sıkıyordu. İngiliz şarkıcı Cheryl Tweedy'nin dövmesi çok hoşuma gittiği için ondan esinlenerek kalçama gül dövmesi yaptırdım. Kendime olan güvenimi tekrar kazandım.''

    5

    Şimdi bu hastalıkla mücadele eden insanlara ilham kaynağı olmak isteyen genç kadın, bu hastalığı yaşayan insanlarla biraraya gelip hastalığının getirdiği zorlukları, sıkıntıları paylaşarak farkındalık oluşturmaya çalışıyor.

    7

    İngiliz şarkıcı Cheryl Tweedy bu dövmesiyle aylarca konuşulmuştu.

    6

    Crohn hastalığı nedir?

    Crohn hastalığı, kronik (süreğen) ve gastrointestinal kanalın -ağızdan makata kadar- herhangi bir yerinde oluşabilen iltihabi bir hastalıktır. Genellikle rektumu, kolonu ve ince barsağın (bağırsağın) alt kısımlarını (ileumun son bölümü) etkiler. Çok ender olarak mide, yemek borusu veya ağız da etkilenebilir.
    Crohn hastalığı olan kişilerin yaklaşık üçte birinde sadece kalın barsak (bağırsak), diğer üçte birinde sadece ince barsak (bağırsak) etkilenir. Kalan üçte birinde ise hem kalın hem de ince barsak (bağırsak) etkilenmektedir.

    Inflamasyon (iltihap), bağırsağın (bağırsağın) tüm katmanlarına kadar yayılabilir. Bunun yanında, bazı bölümleri ‘atlayabilir’, böylece hastalıklı bölümler arasında barsağın (bağırsağın) normal bölümleri yer alabilir.

    1

    Crohn hastalığının, özellikle yemek zamanlarında daha fazla karın ağrısı ve ishal gibi Ülseratif kolitten daha ısrarcı belirtileri vardır. Belirtiler, hastalığın ince barsakta (bağırsakta) veya kolonda olmasına göre değişiklik gösterir. İlk belirtilerin ortaya çıkmasından tanı konulmasına kadar geçen süre, ülseratif kolittekinden genellikle daha uzundur. Bunun nedeni, belirtilerin başlangıçta karakteristik özellikler göstermemesi ve doğru tanının konulmasını güçleştirmesidir.

    Karın ağrısı olma eğilimi çok daha yüksek, dışkıda kan olması eğilimi biraz daha düşüktür.

    Crohn hastalığına, 1932 yılında hastalığı yazan ve onu bölgesel ileum iltihabı (Latince adı ileum olan ince barsakta (bağırsakta) bölgesel inflamasyon) olarak adlandıran Amerikalı doktor Burrill Bernard Crohn’un adı verilmiştir. Daha sonra hastalığın adı, doktorun hastalığı anlamadaki çalışmalarına atfen Crohn hastalığı olarak değiştirilmiştir.

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler