KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Orgazm için olmazsa olmaz!

    Klitoris kadınlarda vajen üstünde küçük dudakların birleşim yerinde bulunan bir organdır. Yani kadınlarda hazzın ve orgazmın merkezidir. Fizyolojik olarak erkekteki penisin karşılığı olarak da adlandırılabilir. Penise oranla iki kat daha fazla sinir ve damar yapısına sahiptir. Op. Dr. Berk Karataş, kadınlarda hazzın doruk noktası olan Klitoris'i yazdı...

    Klitoris kadınlarda vajen üstünde küçük dudakların birleşim yerinde bulunan bir organdır. Yani kadınlarda hazzın ve orgazmın merkezidir. Fizyolojik olarak erkekteki penisin karşılığı olarak da adlandırılabilir. Penise oranla iki kat daha fazla sinir ve damar yapısına sahiptir. Dışarıdan bakınca görünen baş kısmı en hassas bölümüdür. Gövde kısmı ise vajen deliğinin her iki yanındadır ve dışardan görülmez. Baş kısmına göre ortalama 4-5 kat daha büyüktür.

    3

    Orgazmdan sonra klitoriste hassaslaşır. Dokunulduğu zaman bazen acı verebilir. Ancak bu durum kısa sürmektedir. Cinsel uyaran, durumu uygun bir şekilde sürdürürse tekrar orgazm olabilir. Orgazm olduktan sonra cinsel uyaran devam etmez ise 10-15 dakika içinde yavaş yavaş eski haline döner.

    Yaşla Birlikte Büyür!

    Klitorisin büyüklüğü ve vajen deliğine yakınlığı orgazm olmayı kolaylaştırmaktadır. Küçük ve vajen deliğine uzak olması ise klitoris orgazmı zorlaştırmaktadır.

    Klitoris, yaşla paralel olarak büyür. Örneğin 40-50 yaş arasında, ergenlik boyutuna göre 5-7 kat daha fazla büyüktür. Bu ise menopozda orgazm sorunları yaşayan kadınların daha rahat orgazm olabilmeleri için kolaylık sağlayabilir. Büyük klitoris demek daha kolay orgazm demektir. Klitoris yaşlanmayla beraber değişiklik gösteren ender organlardan biridir.

    Klitoris yukarıdan bakıldığında vajinaya ulaşmak için ilk nokta olarak görülmektedir. Üreme için herhangi bir işlevi olmayan klitorisin tek fonksiyonu zevke ulaştırma noktası olmasıdır. Hatta vücudun tek zevk alma organı klitoristir.

    2

    Orgazm İçin Olmazsa Olmaz!

    8.000 sinir ucu klitoristen geçer ve bu da onu zevkin merkezi haline getirir. Kadınlardaki G noktasına kadar uzanan büyüklüğü mevcuttur. Klitoris ve penis işlev olarak birbirine çok benzemektedir. Tek farkları, farklı şekilde olmalarıdır. Bununla birlikte klitoriste, penis gibi farklı şekiller ve büyüklüklere bürünebiliyor. Ancak unutmamak gerekir ki; beyin ana seks organınız olduğundan, cinsel organlar sadece zevk alıcısıdır.

    Klitoris, kadından kadına fark gösterir ancak bu farklılık zevk alma potansiyelini etkilemez. Kadınlarda G noktası, hazzı doruklara kadar ulaştırabilir. Ancak G noktası olmazsa olmaz değildir. Çünkü kadınlarda G noktasını bulmak, ‘eliyle koymuş gibi’ bulmaya benzemez. Oldukça zordur. Bu nedenle kadının orgazm olması için olmazsa olmaz bölgesi klitoristir. Üstelik doyuma sadece klitorisin uyarılmasıyla ulaşabilir.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler