SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Akhisarspor 1 - 3 Beşiktaş

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Beşiktaş deplasmanda Akhisarspor'u Dorukhan, Gökhan ve Larin'in golleriyle 3-1 mağlup etti. Akhisar'ın tek sayısı Cikalleshi'den geldi. 13 yabancı oyuncuyu maç kadrosuna alarak kural hatası yapan Akhisarspor'un TFF tarafından hükmen mağlup sayılması bekleniyor.

Süper Lig'de ikinci yarının ilk maçında Akhisarspor ile Beşiktaş karşılaştı. Maça ev sahibi Akhisar hızlı başladı. 5. dakikada Regattin'in sert vuruşunu Karius çeldi, topu önünde bulan Manu'nun vuruşu üstten auta gitti. 19'da bu kez Vrsajevic'in ortasında Medel uzaklaştırmak istediği topu Serginho önünde buldu. Ancak vuruşu üstten auta gitti.

Dakikalar 23'ü gösterdiğinde Beşiktaş genç yıldızı Doruhan Toköz sahneye çıktı ve uzak mesafeden attığı mükemmel golle Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi. İlerleyen dakikalarda Akhisar, Regattin ile Beşiktaş ise Burak Yılmaz'la net bir fırsattan yararlanamadı ve ilk yarı tek golle sona erdi.

PUAN DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

Beşiktaş ikinci devreye golle başladı. 48'de serbest vuruşu kullanan Quaresma'nın ortasına ceza sahasında bomboş kalan Gökhan Gönül kafayı vurdu ve durumu 2-0'a getirdi. Mücadelenin 61. dakikasında Akhisarspor'un Cikalleshi ile bulduğu gol ofsayt nedeniyle geçersiz sayıldı.

67'de bu kez Larin'in golü ofsayta takılırken, Kanadalı golcü 76. dakikada Ljajic'in asistinde golü atarak skoru 3-0 yaptı. 5 dakika sonra Cikalleshi, Akhisar'ın tek golünü attı ve maçın 3-1 bittiğini ilan eden isim oldu. Bu sonuçla Beşiktaş puanını 29 yaparken, Akhisarspor ise 17 puanda kaldı.

AKHİSAR 1 - 3 BEŞİKTAŞ

STAT: Spor Toto Akhisar
HAKEMLER: Ümit Öztürk, Kemal Yılmaz, Osman Gökhan Bilir

AKHİSARSPOR: Fatih Öztürk, Vrsajevic (Dk. 86 Onur Ayık), Miguel Lopes, Caner Osmanpaşa, Güray Vural, Regattin, Sissoko, Serginho, Manu (Dk. 71 Barbosa), Josue, Bokila (Dk. 46 Cikalleshi)
BEŞİKTAŞ: Karius, Gökhan Gönül, Vida, Isimat-Mirin, Caner Erkin, Quaresma, Medel (Dk. 84 Hutchinson), Dorukhan Toköz, Lens, Ljajic (Dk. 79 Oğuzhan Özyakup), Burak Yılmaz (Dk. 64 Larin)

GOLLER: Dk. 23 Dorukhan Toköz, Dk. 48 Gökhan Gönül, Dk. 76 Larin (Beşiktaş), Dk. 81 Cikalleshi (Akhisarspor)
SARI KARTLAR: Dk. 24 Manu, Dk. 66 Miguel Lopes, Dk. 88 Barbosa (Akhisarspor), Dk. 28 Medel, Dk. 36 Quaresma, Dk. 50 Caner Erkin, Dk. 86 Vida (Beşiktaş)

İLK YARIDAN POZİSYONLAR
DAKİKA 19: Sağ kanattan gelişen Akhisarspor atağında, Vrsajevic'in yaptığı ortada seken topa ceza sahası içinde Serginho'nun vuruşunda, meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı.
DAKİKA 23: Beşiktaş öne geçti. Ljajic'in pasıyla sol kanatta topla buluşan Dorukhan Toköz, bir süre topla ilerledikten sonra ceza sahası dışından çapraz pozisyondan attığı güzel şutla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1
DAKİKA 32: Manu'nun pasıyla topla buluşan Regattin'in şutunda, savunma oyuncularına çarpan meşin yuvarlak direğin hemen üzerinden kornere gitti.
DAKİKA 43: Regattin'in pasıyla topla buluşan Josue'nin ceza sahası dışından attığı şutta, kaleci Karius meşin yuvarlağı kornere çeldi.
DAKİKA 45+1: Ljajic'in pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Burak Yılmaz'ın vuruşunda, kaleci Fatih'in müdahalesiyle meşin yuvarlak kornere çıktı.

İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR
DAKİKA 48: Beşiktaş farkı 2'ye çıkardı. Siyah-beyazlı ekibin sol çaprazdan kazandığı serbest atışta Quaresma ceza sahasına ortasını yaptı. Gökhan Gönül'ün kafa vuruşunda, meşin yuvarlak ağlara gitti: 0-2
DAKİKA 54: Akhisarspor gole yaklaştı. Rakiplerini çalımlarla geçen Vrsajevic, topu ceza sahasındaki Serginho ile buluşturdu. Serginho'nun vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.
DAKİKA 71: Sağ kanatta topla buluşan Regattin'in ortasında arka direkte uygun durumda topla buluşan Güray Vural'ın bekletmeden yaptığı vuruşta, kaleci Karius golü önledi.
DAKİKA 76: Beşiktaş, skoru 3-0'a taşıdı. Sağ kanatta gelişen atakta Ljajic'in ceza sahasına gönderdiği ortada topu göğsüyle kontrol eden Larin, rakibini çalımladıktan sonra meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu.
DAKİKA 81: Akhisarspor farkı 2'ye indirdi. Orta alandan Josue'nin pasıyla ceza sahasında topla buluşan Vrsajevic, meşin yuvarlağı Cikalleshi'ye aktardı. Cikalleshi, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-3

MAÇTAN NOTLAR
Spor Toto Süper Lig'de 2018-2019 sezonu ikinci devre ilk maçında Akhisarspor'a konuk olan Beşiktaş'ın yeni oyuncuları Burak Yılmaz ile Nicolas Isimat-Mirin, yeşil-siyahlı takıma karşı ilk 11'de mücadele etti. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, ilk yarının son maçı olan 4-1 yenildikleri Kasımpaşa müsabakasının ilk 11'inde 4 değişiklik yaptı. Siyah-beyazlı ekipte cezalı Adriano'nun yanı sıra Atiba Hutchinson, Necip Uysal ve Mustafa Pektemek'in yerine Caner Erkin, Ricardo Quaresma, Nicolas Isimat-Mirin ile Burak Yılmaz, ilk 11'de başladı. Burak Yılmaz 71, Isimat-Mirin ise 15 numaralı formayı giydi.

Beşiktaş'a ilk olarak 2006-2007 sezonunda transfer olan ve 1,5 yıl görev yapan Burak Yılmaz, Akhisarspor maçıyla 11 yıl 27 gün sonra siyah-beyazlı formayı giydi. Tecrübeli golcü, Beşiktaş formasıyla son olarak yine Manisa'da 21 Aralık 2007'de Manisa 19 Mayıs Stadı'nda Manisaspor ile yapılan lig maçında mücadele etmişti. Siyah-beyazlı taraftarlar, ısınma sırasında Burak Yılmaz hariç ilk 11'de oynayan tüm futbolcuların yanı sıra Oğuzhan Özyakup, Atiba Hutchinson ve Güven Yalçın'ı tribüne davet ederek destek verdi. Daha sonra tüm takımı tribüne çağıran taraftarları futbolcular, tribüne doğru giderek alkışladı. Bir grup taraftar, siyah-beyazlı futbolcular ısınmaya çıkarken "Beşiktaş'ta hırsız istemiyoruz" şeklinde tezahüratta bulundu.

AKHİSAR'IN YENİLERİ YEDEK KULÜBESİNDE
Akhisarspor Teknik Direktörü Cihat Arslan, ara transfer döneminde kadrolarına kattıkları ve takımla fazla çalışma şansı bulamayan Rajko Rotman, Sokol Cikalleshi ve Zeki Yavru'yu yedek soyundurdu. Yeşil-siyahlı ekip, ligin ilk yarısının son maçı olan Atiker Konyaspor mücadelesine göre ilk 11'de 3 değişik isimle sahaya çıktı. Aykut Çeviker, Helder Barbosa ve Onur Ayık'ın yerine Avdija Vrsajevic, Adrien Regattin ve Jeremy Bokila şans buldu.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler